Тотнъм ще спечели лесни три точки срещу Кристъл Палас


П. Пенков

Тотнъм ще спечели лесни три точки срещу Кристъл Палас

Тотнъм - Кристъл Палас
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 11.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър


В събота от 17:00 часа Тотнъм приема Кристъл Палас в мач от 21-я кръг от английската Висша лига. Домакините се намира в успешен период под ръководството на новия си мениджър Тим Шерууд. Показател за това са едното равенството и трите победи, които записа отбора в последните четири кръга от първенството. Спечелените точки върхана "шпорите" на шестата позиция в подреждането с актив от 37 пункта, изоставайки само на 2 от четвъртото място, което за момента се заема от Ливърпул. Преди седмица обаче Тотнъм записа първата си загуба от под ръководството на Шерууд, като това се случи в двубоя от третия кръг на ФА Къп, като "шпорите" бяха надиграни с 2:0 от градския си съперник Арсенал.

Ерик Ламела и Луис Холтби, които пропуснаха този сблъсък, поради травми, подновиха тренировки през изминалата седмица, но все още не се знае дали ще могат да се включат в игра. Това се отнася и за Солдадо, Сандро и Кайл Ноутън, които ще бъдат подложени на късни фитнес тестове. Йонес Кабул, Ян Вертонген и Паулиньо със сигурност пропускат срещата с Кристъл Палас.

За разлика от съперника си Тотнъм, Кристъл Палас успя да продължи участието си в следващия кръг във ФА Къп, след като надигра безпроблемно Уест Бромич Албиън с 2:0 като гост на "Дъ Хоутърс". Успехът обаче по никакав начин не може да измъкне отбора от настоящата му позиция във Висшата лига, след като съставът на Тони Пулис е 18-ти с актив от 17 точки и е много вероятно да загуби елитния си статус в края на кампанията, ако не бъдат взети съответните изводи. Лъч надежда имаше в последните няколко мача на Кристъл Палас, след като отбора постигна победа с 1:0 над Астън Вила и равенство 1:1 с Норич Сити в последните си 5 мача от първенството.

Контузени за гостите са Глен Мъри, Адлен Гуардиура, Жером Томас и Джак Хънт. Дикгакой и Джеръм пък се очаква да се появяват като титуляри.

Прогноза: Тотнъм - Кристъл Палас 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

22 декември Саутхемптън - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
26 декември Тотнъм - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
29 декември Тотнъм - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
01 януари Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
04 януари Арсенал - Тотнъм 2:0 (ФА Къп)

Кристъл Палас:

21 декември Кристъл Палас - Нюкасъл 0:3 (Висша лига)
26 декември Астън Вила - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
01 януари Кристъл Палас - Норич 1:1 (Висша лига)
04 януари Уест Бромич - Кристъл Палас 0:2 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Тотнъм - Кристъл Палас

34 срещи
16 победи за Тотнъм
11 равенства
7 победи за Кристъл Палас
Голова Разлика: 51:29 за Тотнъм

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195