Евертън няма да се затрудни с Норич


И. Ангелов

Евертън няма да се затрудни с Норич

Евертън - Норич
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 11.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Евертън няма победа в 5 поредни мача в лигата срещу Норич Сити, като 4 от тези срещи бяха равенства. Самочувствието от силния сезон обаче трябва да донесе нужната увереност за нов добър резултат, защото "карамелите" загубиха само веднъж у дома в настоящата кампания.

Норич впечатлява в гостуванията си в последно време, спечелвайки веднъж и правейки 2 равни в последните 3 случая. Подготовката за тази среща обаче претърпя и негативни новини, след като Уес Хулахан подаде молба за трансфер към Астън Вила.

И двата отбора имат доста проблеми с липсващи играчи преди този мач. Евертън няма да разчита на Фил Ягиелка и Силван Дистен в отбрана, макар че той е поставен под въпрос заедно с Лейтън Бейнс. Дарън Гибсън, Аруна Коне и Жерар Деулофеу са аут със сигурност, а въпрос на избор е дали Роберто Мартинес ще рискува с Бейнс и неговия проблем в гърба. Има шанс в сърцето на отбраната да започнат отново Антолин Алкарас и Джон Стоунс след като те се справиха добре с КПР във ФА Къп - победата с 4:0.

Многото проблеми и в Норич могат да означават, че тимът ще се появи без титулярната двойка централни бранители Майкъл Търнър и Себастиен Басонг. Ръсел Мартин и Райън Бенет ще са готови ако именно такъв е случая. Брадли Джонсън е под въпрос, но може да започне с Лирой Фер в центъра, който бе наказан за ФА Къп и получи принудително почивка. Джони Хаусън е под въпрос, докато Елиът Бенет, Алекс Тети и Антъни Пилкингтън са контузени. 

И в двата състава виждаме множество проблеми, но те са най-вече в дефанзивната част за двата състава. Най-вероятно ни очаква зрелищен двубой и доста голове по тази причина, но класата в състава на домакините и формата, която показват в сезона, ще бъде достатъчна за вземането на още 3 точки.

Прогноза: Евертън - Норич 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

22 декември Суонзи - Евертън 1:2 (Висша лига)
26 декември Евертън - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
29 декември Евертън - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
01 януари Стоук Сити - Евертън 1:1 (Висша лига)
04 януари Евертън - КПР 4:0 (ФА Къп)

Норич:

21 декември Съндърланд - Норич 0:0 (Висша лига)
26 декември Норич - Фулъм 1:2 (Висша лига)
28 декември Норич - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
01 януари Кристъл Палас - Норич 1:1 (Висша лига)
04 януари Норич - Фулъм 1:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:
Евертън - Норич

52 срещи
20 победи за Евертън
17 равенства
15 победи за Норич
Голова Разлика: 81:65 за Евертън

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
119