Ман Сити ще се справи с Блекбърн


И. Ангелов

Ман Сити ще се справи с Блекбърн

Блекбърн - Манчестър Сити
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 04.01.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Оливър

Блекбърн е в добра форма след слабото начало на кампанията, като скорошната победа над Лийдс приповдигна точно навреме самочувствието в състава. Освен това пред подписване с клуба е Том Керни, който бе звездата в онзи мач, и това са много позитивни новини за домакините.

Манчестър Сити със сигурност ще промени доста основния си състав и ще видим малко от регулярните титуляри от Висшата лига в този сблъсък в най-стария футболен турнир - ФА Къп.

В това състезание за домакините след наказание се връща Джейсън Льове, който бе наказан. Адам Хенли получи почивка в последния мач и сега ще е на линия. Мениджърът Гари Бовие излезе с атакуваща постройка срещу Лийдс, но със сигурност сега подходът му ще е по-умерен. Очаква се Руди Гестеде или бившия нападател на Манчестър Юнайтед Джошуа Кинг, да бъдат поставени на фланга и да помагат в отбрана.

Том Керни, който е звездата на сезона за Блекбърн, се завърна в Хъл след изтичане на периода под наем, но Бовие работи бързо за връщането му преди началото на срещата.

Мануел Пелегрини ще разнообрази силната постройка от мачът със Суонзи в последния кръг на Висшата лига. Очаква се обаче Давид Силва да играе, след като пропусна уикенда поради наказание. За възможности като титуляри ще се надяват Пантилимон, Лескът, Гарсия и Родуел, а Боята вероятно ще замени представящия се прекрасно този сезон Сабалета, който наскоро претърпя контузия. Серхио Агуеро остава аут, както и Демикелис, Йоветич и Ричардс.

Гостите спечелиха 6 и не загубиха нито един от последните си 7 мача с Блекбърн, така че се очаква комфортна победа за "гражданите". От Роувърс обаче ще искат да покажат класата си в атака и миг невнимание може да коства на Сити победа.

Прогноза: Блакбърн - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

14 декември Блекбърн - Милоул 3:2 (Чемпиъншип)
21 декември Йолвил Таун - Блекбърн 0:1 (Чемпиъншип)
26 декември Блекбърн - Шефилд Уензди 0:0 (Чемпиъншип)
29 декември Блекбърн - Бирмингам 2:3 (Чемпиъншип)
01 януари Лийдс - Блекбърн 1:2 (Чемпиъншип)

Манчестър Сити:

17 декември Лестър - Манчестър Сити 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Фулъм - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
01 януари Суонзи - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Блекбърн - Манчестър Сити

111 срещи
44 победи за Блекбърн
27 равенства
40 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 172:166 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191