Саутхемптън - Челси: Важен мач и за двата отбора


А. Йорданов

Саутхемптън - Челси: Важен мач и за двата отбора

Саутхемптън - Челси
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 01.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Отборите на Саутхемптън и Челси се изправят един срещу друг в пореден кръг от английската Висша лига по празниците. Домакините се намират на деветата позиция с актив от 27 точки и се отдалечиха от отборите пред тях след колебливото представяне в последните срещи. От своя страна, гостите са на 3-о място с 40 пункта, само на две точки зад лидера Арсенал. По всичко изглежда, че мачът е важен и за двата отбора, така че шоуто е гарантирано!

"Светците" отстъпиха с 2:1 от Евертън на "Гудисън парк" и сега ще се опитат да се реваншират пред своите фенове. Мениджърът Почетино няма да може да използва няколко футболисти. С контузии са Артур Боруц, Пабло Освалдо и Виктор Уанияма и няма да вземат участие в утрешния двубой. Радостната новина е, че дефанзивният полузащитник Морган Шнайдерлин се завръща и негов партньор в средата на терена ще бъде Корк.

Атакуващият футболист Гастон Рамирес, който през този сезон не взима много участие в мачовете на Саутхемптън най-вероятно ще започне като титуляр. По крилата ща действат Адам Лалана и намиращият се в топформа Джеймс Родригрес, а сам в атака ще бъде английският национал Рики Ламбърт.

"Сините" постигнаха много важна победа преди няколко дни на "Стамфорд Бридж" срещу Ливърпул, след като победиха с 2:1, но не могат да си позволят никакво отпускане. Жозе Моуриньо не може да разчита на контузените Марко ван Гинкел и Раян Бертранд, а Давид Луис е наказан, което означава, че Джон Оби Микел ще се завърне в състава. Рамирес пък ще запази титулярното място, а същото се отнася и за централните бранители Джон Тери и Гари Кейхил.

Бранислав Иванович и Франк Лампард получиха леки травми срещу "мърсисайдци" и едва ли ще се рискува с тяхното състояние. Очаква се щанс за изява да получат бековете Сезар Аспиликуета и Ашли Коул. В предни позиции е трудно да се предположи кой ще започне. Еден Азар, който дърпа в последните срещи отбора ще стартира от първата минута, а негови партньори може би ще са Хуан Мата и Андре Шюрле, които рядко през кампанията започват като титуляри. Като централен нападател Фернандо Торес е фаворит за това място, въпреки победният гол на Самуел Ето'о срещу Пуул.

Прогноза: Саутхемптън - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

07 декември Саутхемптън - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
14 декември Нюкасъл - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)
22 декември Саутхемптън - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
26 декември Кардиф - Саутхемптън 0:3 (Висша лига)
29 декември Евертън - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)

Челси:

14 декември Челси - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Челси 2:1 сл. прод. (Купа на Лигата)
23 декември Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
26 декември Челси - Суонзи 1:0 (Висша лига)
29 декември Челси - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Саутхемптън - Челси

72 срещи
22 победи за Саутхемптън
20 равенства
30 победи за Челси
Голова Разлика: 110:95 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263