Етихад ще остане непокътнат и след Кристъл Палас


П. Пенков

Етихад ще остане непокътнат и след Кристъл Палас

Манчестър Сити - Кристъл Палас
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 28.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В събота от 17:00 часа Кристъл Палас ще е поредния тим през този сезон, който ще се опита да превземе крепостта наречена "Етихад". Нейните обитатели - Манчестър Сити вече се изкачиха на второто място с в подреждането с актив от 38 точки, като само една делят отбора от лидерската позиция, която за момента бива заемана от Арсенал. В средата на изминалата седмица съставът на Мануел Пелегрини се справи с труден съперник в лицето на Ливърпул, надигравайки "мърсисайдци" в с 2:1 пред собствена публика, въпреки че гостите първия успяха да поведат в резултата. Това беше третата поредна победа за "гражданите" във Висшата лига след равенството 1:1 при гостуването на Саутхемптън в началото на месеца.

Много вероятно е Мануел Пелегрини да даде почивка на част от големите имена в състава, които изигра пълни 90 минути срещу Ливърпул през седмицата. Мартин Демикелис пък се очаква да се завърне в игра, след като не успя да стори това срещу Ливърпул, поради травма. Тогава вирусно заболяване попречи на Стеван Йоветич да бъде включен в групата, но вече е напълно възстановен. Серхио Агуеро и Мика Ричардс обаче продължават да лекуват контузии.

Новакът във Висшата лига Кристъл Палас пък успя да се измъкне от зоната на изпадащите в миналия кръг, след като победи Астън Вила като гост с минималното 1:0, като попаденията падна в добавеното време на двубоя. Спечелените три точки помогнаха на тима на Тони Пулис, който вече е 17-ти с 16 спечелени точки, толкова колкото притежава и изпадащия Фулъм, но "орлите" притежават по-добра голова разлика. Въобще представянето на Кристъл Палас в последните кръга е задоволително за отбор с амбиции да запази участието си в елита, регистрирайки 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача.

Мениджърът Тони Пулис няма да може да разчита на цели 5-ма играчи в предстоящата среща, като това са: Гуердиура, МакКартни, Томас, Хънт и Мъри, които са контузени. Дикгакой и О'Кийф са под въпрос, но добрата новина е, че Маруан Шамак е готов да се завърне в игра, след като изтърпя наказанието си.

Прогноза: Манчестър Сити - Кристъл Палас 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

10 декември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:3 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Сити - Арсенал 6:3 (Висша лига)
17 декември Лестър - Манчестър Сити 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Фулъм - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Кристъл Палас:

03 декември Кристъл Палас - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
07 декември Кристъл Палас - Кардиф 2:0 (Висша лига)
14 декември Челси - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
21 декември Кристъл Палас - Нюкасъл 0:3 (Висша лига)
26 декември Астън Вила - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Кристъл Палас

39 срещи
16 победи за Манчестър Сити
12 равенства
11 победи за Кристъл Палас
Голова Разлика: 61:46 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188