Манчестър Сити - Ливърпул: Заложете на попаденията


П. Пенков

Манчестър Сити - Ливърпул: Заложете на попаденията

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 26.12.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън


Двата най-атакуващи отбора до момента през сезона - Манчестър Сити и Ливърпул се изправят един срещу друг в двубой на Boxing Day. Намиращият се на третата позиция в подреджането тим на Мануел Пелегрини отбеляза невероятните 51 гола в 17-те си срещи досега, което е с 9 повече от лидера Ливърпул. "Гражданите" се представят невероятно, когато играят на "Етихад", отбелязвайки цели 35 гола, междувременно допускайки само 5 в сосбствената си врата. Те са загубили само два от последните си 56 домакински мача във Висшата лига, като надиграха и Арсенал, който се намира само на точка от върха, поради нулевото равенство с Челси в понеделник. Миналият уикенд Манчестър Сити постигна победа с 4:2 като гост на Фулъм, само няколко дни след като продължиха участието си в Купата на Лигата, спрявайки се успешно с Лестър Сити.

Съставът на Брендън Роджърс пък реагира прекрасно на неочакваната загуба от Хъл Сити с 3:1 в началото на месец декември, като записа четири поредни победи (над Норич Сити, Уест Хем, Тотнъм и Кардиф Сити) , но освен това отбеляза и цели 17 гола. В тези мачове Луис Суарес показа невероятна форма, като може да се каже, че уругваецът е "виновника" за тези успехи, след като се записа с цели 10 от тези 17 попадения. Това постави нападателят на червените на лидерската позиция в голмайсторската листа във Висшата лига с шест гола преднина пред втория Серхио Агуеро, който обаче се очаква да отсъства и да пропусне този мач, поради травма в прасеца.

Съотборникът на Агуеро - Пабло Сабалета също се очаква да пропусне двубоя, след като получи разтежение по време на двубоя с Лестър в Купата на Лигата. Мика Ричардс, Матия Настасич и Стеван Йоветич също са аут, поради травми.

Брендън Роджърс отново няма да може да разчита на ключовите си играчи в лицето на нападателя Даниел Стъридж и капитана Стивън Джерард, които продължават да лекуват контузии. Бранителите Хосе Енрике и Себастиен Коатес пък остават дългосрочно отсъстващи, като и двамата лекуват контузии в колената.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

07 декември Саутхемптън - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
10 декември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:3 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Сити - Арсенал 6:3 (Висша лига)
17 декември Лестър - Манчестър Сити 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Фулъм - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)

Ливърпул:

01 декември Хъл Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 декември Ливърпул - Норич 5:1 (Висша лига)
07 декември Ливърпул - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
15 декември Тотнъм - Ливърпул 0:5 (Висша лига)
21 декември Ливърпул - Кардиф 3:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Ливърпул

165 срещи
42 победи за Манчестър Сити
43 равенства
80 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 290:214 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194