Ще играят ли Арсенал и Челси за Ливърпул и Ман Сити?


А. Йорданов

Ще играят ли Арсенал и Челси за Ливърпул и Ман Сити?

Арсенал - Челси
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.12.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Майк Дийн

В понеделник вечер, от 22:00 часа българско време отборите на Арсенал и Челси се изправят един срещу друг на "Емиратс", в последен мач от 17-я кръг на английската Висша лига. Домакините се намират на третото място с актив от 35 точка, само на една зад лидера Ливърпул, докато гостите се подвизават на четвъртата позиция с 33 пункта. Двубоят е от голямо значение и за двата отбора.

Наставникът на "топчиите" Арсен Венгер не може да разчита на Абу Диаби, Алекс Окслейд - Чембърлейн, Яя Саного и Рио Миячи, които са контузени. Английският полузащитник Джак Уилшър е наказан за тази среща, заради неприличния жест, който отправи към феновете на Манчестър Сити миналият уикенд при загубата, с 6:3 на "Етихад".

Лорант Кошчелни пък до последно ще бъде под въпрос за срещата, но според колегите на Острова, шансът да играе е малък. Това означава, че в сърцето на защитата ще си партнират Пер Мертезакер и Томас Вермален. Като крайни защитници ще действат Кийрън Гибс и Бакари Саня. Микаел Артета и Аарън Рамзи ще си партнират в средата на терена, а в предни позиции ще действа триото Санти Касорла, Месут Йозил и Тио Уолкът. Сам в атака ще бъде националът на Франция Оливие Жиру.

Мениджърът на "сините" Жозе Моуриньо има доста по-богат избор за стартовият състав. Португалецът не може да изполва Марко ван Гинкел, който е аут до края на сезона. Раян Бертранд също е в лазарета на Челси и ще гледа срещата по телевизора. Микаел Есиен пък е наказан за този мач, което означава, че Джон Оби Микел и Рамирес ще са двойка дефанзивни халфове. За сметка на това Франк Лампард ще бъде на пейката.

Бранислав Иванович ще действа като десен бек, а Сезар Аспиликуета като ляв бранител. Пред Петър Чех пък ще бъдат заподозрените Давид Луис и Джон Тери. Оскар и Еден Азар със сигурност ще стартират мача от първата секунда, но не се знае кой измежду Мата, Вилиан и Шюрле ще им партнира. В атака испанецът Фернандо Торес ще започне, а Самуел Ето'о ще бъде резерва.

Интересни факти:

Арсен Венгер никога не е побеждавал Жозе Моуриньо. Той е губил пет от общо девет мача. Четири срещи пък са завършвали на равно.

Челси е любимият клуб на Тео Уолкът. Бързакът им е вкарал цели пет попадения.

Очакванията са за един интересен мач с много битка в средата на терена и атакуващ футбол с много голове.

Прогноза: Арсенал - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

30 ноември Кардиф - Арсенал 0:3 (Висша лига)
04 декември Арсенал - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Евертън 1:1 (Висша лига)
11 декември Наполи - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Сити - Арсенал 6:3 (Висша лига)

Челси:

04 декември Съндърланд - Челси 3:4 (Висша лига)
07 декември Стоук Сити - Челси 3:2 (Висша лига)
11 декември Челси - Стяуа Букурещ 1:0 (Шампионска лига)
14 декември Челси - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Челси 2:1 сл. прод. (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Арсенал - Челси

183 срещи
71 победи за Арсенал
54 равенства
58 победи за Челси
Голова Разлика: 261:238 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182