Ливърпул ще оглави класирането, макар и до понеделник


П. Пенков

Ливърпул ще оглави класирането, макар и до понеделник

Ливърпул - Кардиф
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 21.12.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Лий Пробърт


В първия мач от 17-я кръг от английската Висша лига Ливърпул приема новака Кардиф Сити на "Анфийлд". "Мърсисайдци" си възвърнаха втората позиция в подреждането, благодарение на доброто им представяне в последните няколко кръга. След равенството 3:3 с градския съперник Евертън и изненадващата загуба при гостуването на Хъл Сити, съставът на Брендън Роджърс показа характер и потвърди амбициите си да бъде "фактор" през настоящата кампания, парафирайки това с три поредни резултатни победи. Първата от тях бе при домакинството на Норич Сити с 5:1, а седмица по-късно и тази над Уест Хем с 4:1, отново у дома. В последния кръг пък Ливърпул постигна най-впечатлващата си победа през този сезон, надигравайки Тотнъм като гост с категоричното 5:0.

Кардиф Сити пък беше на път да се озове в зоната на изпадащите, ако не беше победата над Уест Бромич в миналия кръг, която изкачи новаците до 15-та позиция в подреждането с актив от 17 точки и 4 точки преднина от опасната зона. Преди тази победа Кардиф записа 2 равенства и 2 загуби, като ремитата бяха съоветно срещу Манчестър Юнайтед и Стоук Сити, а пораженията им бяха нанесени съответно от Арсенал с 3:0 и от другия новак Кристъл Палас с 2:0.

В този мач червените отново няма да могат да разчитат на контузените Себастиен Коатес, Хосе Енрике, Даниел Стъридж и Стивън Джерард. Мениджърът Брендън Роджърс пък се очаква да заложи на същите стровите 11, които се разпиляха Тотнъм в миналия кръг.

Заа Кардиф Сити единственият, който ще пропусне тази среща е бившия играч и на Ливърпул - Крейг Белами. Крилото лекува травма в последните няколко седмици, като все още не е поствен срок за пълното му възстановяване.

Прогноза: Ливърпул - Кардиф Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

23 ноември Евертън - Ливърпул 3:3 (Висша лига)
01 декември Хъл Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 декември Ливърпул - Норич 5:1 (Висша лига)
07 декември Ливърпул - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
15 декември Тотнъм - Ливърпул 0:5 (Висша лига)

Кардиф:

24 ноември Кардиф - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
30 ноември Кардиф - Арсенал 0:3 (Висша лига)
04 декември Стоук Сити - Кардиф 0:0 (Висша лига)
07 декември Кристъл Палас - Кардиф 2:0 (Висша лига)
14 декември Кардиф - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Кардиф

24 срещи
8 победи за Ливърпул
3 равенства
13 победи за Кардиф
Голова Разлика: 40:34 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219