Уест Хем може да затрудни Юнайтед без Рууни


И. Ангелов

Уест Хем може да затрудни Юнайтед без Рууни

Манчестър Юнайтед - Уест Хем
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 21.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Дейвид Мойс загуби последните два мача с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", а сега посреща Уест Хем, който току отстрани Тотнъм с прекрасен обрат на "Уайт Харт Лейн" късно в мача и ще бъде с повдигнато самочувствие. 

Шампионите загубиха последните си две домакинства, срещу Евертън и Нюкасъл, но между тези срещи Юнайтед поне записа класическа победа на гости на Астън Вила. С 10 пункта зад лидера Арсенал обаче настроението сред привържениците не е много високо.

Извън Висшата лига Юнайтед записа успехи и над Шахтьор в Шампионска лига, и над Стоук в четвърт-финалите на Купата на лигата, така че напрежението върху новия мениджър този сезон се движи с висоти и спадове.

Представянията на "червените дяволи" в домашната лига се нуждаят от подобрение, но надали това ще е възможно без катализаторът в отбора Уейн Рууни, с чиято форма се свързават повечето от успехите тази година. Нападателят пропусна срещата със Стоук поради травма в слабините и Мойс заговори, че се надява суперзвездата да е на линия за мачовете около Коледа. Робин ван Перси със сигурност е аут, затова нападател от световна класа в тима понастоящем липсва, макар Рууни да е поставен под въпрос и да има шанс да се появи в игра.

Срещу Стоук избраният за Играч на мача Ашли Йънг вкара и асистира за головете на Юнайтед в срещата и това бе първото му попадение от месец май 2012-та година за клуба. С доброто си представяне англичанинът ще запази мястото си за това домакинство. Под въпрос е появата на Неманя Видич, а и Маруан Фелаини може да се завърне след краткотрайно отсъствие от терените. Майкъл Карик остава аут дълготрайно.

Уест Хем идва в този мач в добро настроение след обрата над Тотнъм на гости. Гостите се оказаха сред последните 4 отбора в Купата на лигата след головете на Мат Джарвис и Модибо Майга късно в онази среща.

Този отбор също се затруднява в английската лига, след като заема 17-та позиция на точка от опасната зона. Лондончани имат само една победа в последните си 9 мача в елита, а в последните си 8 гостувания взеха само 6 точки.

За този отбор аут са Джеймс Томкинс, Анди Керъл, Рикардо Важ Те и Младен Петрич, както и Уинстън Рийд и Стюарт Даунинг. Уест Хем няма победа над Юнайтед като гост от 2007-ма година.

 

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Уест Хем 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

04 декември Манчестър Юнайтед - Евертън 0:1 (Висша лига)
07 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 декември Манчестър Юнайтед - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)
15 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:3 (Висша лига)
18 декември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 0:2 (Купа на Лигата)

Уест Хем:

30 ноември Уест Хем - Фулъм 3:0 (Висша лига)
03 декември Кристъл Палас - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
07 декември Ливърпул - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
14 декември Уест Хем - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
18 декември Тотнъм - Уест Хем 1:2 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Уест Хем

114 срещи
54 победи за Манчестър Юнайтед
25 равенства
35 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 216:150 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261