УБА - Манчестър Сити: Загадката продължава


Н. Гавазов

УБА - Манчестър Сити: Загадката продължава

УБА - Манчестър Сити
Стадион: "Дъ Хоутърнс", Уест Бромич
Дата: 04.12.2013 г.
Час: 22:00
Съдия: Крис Фой

УБА посреща Манчестър Сити в мач от 14-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да промени картината, която характеризира резултатите на отбора. А краските не са никак розови - "дроздовете" спечелиха само един от последните си седем мач, макар че тук може би трябва да отворим една скоба и да кажем, че четири от тези двубои бяха срещу отбори от топ 6, а също така, че УБА е без загуба в последните си пет домакински мача. В момента колективът на Стив Кларк заема 12-та позиция в класирането, имайки в актива си 15 точки - пет повече от Фулъм, който се намира в опасната зона и 9 пункта по-малко от петия Евертън.

Мануел Пелгирини има проблеми с новия си отбор, но те никак не са свързани с представянето на тима в домашните срещи. Напротив, "гражданите" са повече от страшни на своя терен. Двете победи над Тотнъм и Суонзи с общ резултат 9:0 направиха невъзможното: Манчестър Сити се завърна сред реалните претенденти за титлата, след като никой не можеше да си представи такова развитие на събитията след загубата от Съндърланд. Впрочем, връщайки се към тази среща, ще напомним, че Сити бе победен в 4 от досегашните си 6 гостувания, което кара специалистите да продължават да задават въпроса: какво се случва извън "Етихад"? След 13 изиграни двубоя във Висшата лига, Сити е трети в класирането, на шест точки от лидера Арсенал и на точка пред най-близките си преследвачи Ливърпул и Евертън.

УБА ще бъде без своя халф Юсуф Мулумбу. Той е наказан за един мач, след като събра пет жълти картона от началото на сезона и вероятно ще бъде заместен от Клаудио Якоб. Мачът ще пропусне и играещото под наем крило Скот Синклер, който няма право да участва в двубои срещу отбора-майка и по такъв начин ще се присъедини към контузения Бен Фостър.

Гостите са без защитникът Матия Настасич, плеймейкърът Давид Силва и нападателят Стеван Йоветич, всички те се намират в лазарета. Костел Пантилимон вероятно ще бъде оставен да пази последният рубеж, а това означава, че Джо Харт отива на пейката. Днес стана ясно, че централният защитник Венсан Компани може да се завърне за сблъсъка, след като излекува контузията си.

Миналата година Манчестър Сити постигна победа с 2:1 тук, а това означава, че "гражданите" са непобедени в последните си три визити на "Хоутърнс", спечелвайки два от тези три мача. УБА вече показа, че може да бъде опасен опонент - нека си припомним мачовете на "Олд Трафорд" и "Стамфорд Бридж", така че двубоят тази вечер предполага, че ще е много оспорван и непредсказуем. Ако предположим, че Пелегрини е намерил ключът към доброто представяне на отбора си извън "Етихад", тогава нищо добро не очаква домакините. Обратното пък би означавало експертите да продължават да търсят отговор на загадката с играта на вицешампионите навън.

Прогноза за: УБА - Манчестър Сити 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
264