Арсенал ще постигне минимален успех над Кардиф


П. Пенков

Арсенал ще постигне минимален успех над Кардиф

Кардиф - Арсенал
Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Дата: 30.11.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън


В събота от 17:00 часа Арсенал гостува на новака Кардиф Сити в мач от 13-я кръг от английската Висша лига. "Артилеристите" продължават да бъдат лидери във временното подреждане с 4 точки преднина пред втория и третия в лицето на Ливърпул и Челси. Преди седмица съставът на Арсен Венгер постигна лесна победа при домакинството си на Саутхемптън с 2:0, като победата целеше да измие спомена на феновете за загубата от Манчестър Юнайтед с 1:0 две седмици по-рано. Колкото до представянето на тима в Шампионска лига, то той записа нова победа към актива си тези дни, надигравайки Олимпик Марсилия с 2:0 на "Емирейтс". По този начин "лондончани" останаха на върха в група F с три точки аванс пред Борусия Дортмунд и кръг преди края на груповата фаза.

Новакът Кардиф Сити е доста непостоянен в представянето си през този сезон, за което говори и позицията, която заема във временното подреждане. Съставът на Малкълм МакКай е 15-ти с 13 спечелени точки, регистрирайки 3 победи, 4 равенства и 5 загуби. В последните си шет мача Кардиф спечели общо 5 точки, като три точка бяха извоювани при успеха над Суонзи Сити с 1:0, а другите две при равенствата срещу Норич Сити и Манчестър Юнайтед.

Единственият отсъстващ за отбора на домакините е френският нападател Руди Гестед. Андреас Корнелиус, който се завърна в мача с "червените дяволи" се очаква да започне от резервната скамейка.

За Арсенал Тио Уолкът се очаква да започне като титуляр, след като се завърна в игра срещу Марсилия, но пък Диаби, Саного, Подолски, Миячи и Чембърлейн остават отсътващи, поради травми. Кийрън Гибс е под въпрос с вирусно заболяване.

Прогноза: Кардиф Сити - Арсенал 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Кардиф:

19 октомври Челси - Кардиф 4:1 (Висша лига)
26 октомври Норич - Кардиф 0:0 (Висша лига)
03 ноември Кардиф - Суонзи 1:0 (Висша лига)
09 ноември Астън Вила - Кардиф 2:0 (Висша лига)
24 ноември Кардиф - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)

Арсенал:

02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
06 ноември Борусия Дортмунд - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
10 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
23 ноември Арсенал - Саутхемптън 2:0 (Висша лига)
26 ноември Арсенал - Марсилия 2:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Кардиф - Арсенал

40 срещи
10 победи за Кардиф
14 равенства
16 победи за Арсенал
Голова Разлика: 56:42 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168