Арсенал ще се справи трудно с изненадата Саутхемптън


П. Пенков

Арсенал ще се справи трудно с изненадата Саутхемптън

Арсенал - Саутхемптън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.11.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В събота от 17:00 часа Арсенал приема Саутхемптън в двубой от 12-я кръг от английската Висша лига. Домакините продължават да бъдат лидери във временното класиране с актив от 25 спечелени точки и 2 точки преднина пред втория Ливърпул. Авансът на лондончани може да бъде още по-убедителен, ако не бяха двете грешки, които допусна отбора в последните си 5 мача от Висшата лига. Първата от тях бе в началото на октомври, когато Уест Бромич измъкна равенство 1:1 у дома срещу "артилеристите", а втория пропуснат шанс беше загубата от Манчестър Юнайтед с 1:0 в кръга преди пауза за националните отбора. Като цяло обаче сезоната за момента е повече от успех за Арсенал, след като тима се представя на ниво и в груповата фаза на Шампионска лига.

Колкото до състава на Саутхемптън, то "светците" са една от изненадите до момента през кампанията. Отборът на Маурисио Почетино заема третото място в подреждането, което е изключително постижение за отбор като Саутхемптън, изоствайки само на 3 точки зад лидера. Това вероятно се дължи и на огромните инвестиции на клубното ръководството през изминалото лято за привличането на класни попълнения. Отборът няма загуба във Висшата лига от края на месец август, когато загуби от Норич Сити с 1:0. В последните си 5 мача Саутхемптън постигна 3 победи и 2 равенства, като последния резултат беше победа над Хъл Сити у дома с 4:1.

За Арсенал Матю Флимини е наказан, докато Абу Диаби, Саного, Подолски и Окслейд-Чембърлейн лекуват травми. Тио Уолкът пък може да се появи в игра, след като наскоро поднови тренировки.

До Прадо пък е единственият отсъстващ за Саутхемптън при гостуването на "Емирейтс". Вероятно Маурисио Почетино ще заложи на същите стартови 11, които победиха "тигрите" с 4:1.

Прогноза: Арсенал - Саутхемптън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 октомври Кристъл Палас - Арсенал 0:2 (Висша лига)
29 октомври Арсенал - Челси 0:2 (Купа на Лигата)
02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
06 ноември Борусия Дортмунд - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
10 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)

Саутхемптън:

19 октомври Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)
26 октомври Саутхемптън - Фулъм 2:0 (Висша лига)
02 ноември Стоук Сити - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)
06 ноември Съндърланд - Саутхемптън 2:1 (Купа на Лигата)
09 ноември Саутхемптън - Хъл Сити 4:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Саутхемптън

82 срещи
43 победи за Арсенал
23 равенства
16 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 139:80 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160