Дербито на Мърсисайд ще открие кръга във Висшата лига


П. Пенков

Дербито на Мърсисайд ще открие кръга във Висшата лига

Евертън - Ливърпул
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 23.11.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Фил Дауд


Подновяването на клубния футбол и в част на английската Висша лига ще ни предложи един забележителен спектакъл каквото е дербито между двата мърсисайдци клуба - Евертън и Ливърпул. Домакините в този мач, водени от мениджъра Роберто Мартинес, заемат шестата позиция във временното подреждане с актив от 20 точки, изоставайки на 3 зад градските си съперници, които за момента притежават второто място. И двата отбора прекратиха участието в Купата на Лигата, като за момента съсредоточават единствено усилията си върху представянето във Висшата лига. "Карамелите" се записаха 1 загуба, 2 победи и 2 равенства в последните си 5 мача. В началото на миналия месец те загубиха като гости на Манчестър Сити с 3:1, но пък последваха две победи - над Хъл Сити и над Астън Вила. В последните си два кръга Евертън обаче не успя да отбележи дори гол, записвайки две нулево равенства - срещу Тотнъм и срещу Кристъл Палас. Ливърпул пък също не беше никак категоричен в представянето си в последните си 5 срещи, в които постигна 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Равенството бе при визитата на Нюкасъл с 2:2, а поражението от Арсенал, които костваше шанса им за издигне на лидерското място.

Добрата новина за Евертън е, че Антолин Алкарас е напълно готов да се завърне в игра, след като претърпя контузия. Това обаче не важи и за съотборниците му Дарън Гибсън и Аруна Коне, който продължават да бъдат аут, поради травми и ще пропуснат мърсисайдското дерби.

Ливърпул няма проблеми с новоконтузени или наказани футболисти, като Яго Аспас и Себастиан Коатес продължават да бъдат отсъстващи, както и левия бранител Хосе Енрике.

Прогноза: Евертън - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

05 октомври Манчестър Сити - Евертън 3:1 (Висша лига)
19 октомври Евертън - Хъл Сити 2:1 (Висша лига)
26 октомври Астън Вила - Евертън 0:2 (Висша лига)
03 ноември Евертън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
09 ноември Кристъл Палас - Евертън 0:0 (Висша лига)

Ливърпул:

05 октомври Ливърпул - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)
19 октомври Нюкасъл - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
26 октомври Ливърпул - Уест Бромич 4:1 (Висша лига)
02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
09 ноември Ливърпул - Фулъм 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Евертън - Ливърпул

218 срещи
66 победи за Евертън
67 равенства
85 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 297:250 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269