Ливърпул ще надиграе лесно Фулъм на Анфийлд


П. Пенков

Ливърпул ще надиграе лесно Фулъм на Анфийлд

Ливърпул - Фулъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 09.11.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


В събота от 17:00 часа Ливърпул приема Фулъм в двубой от 11-я кръг от английската Висша лига. Двата отбора заемат контрастиращи позиции във временното подреждане, като съответно "мърсисайдци" са трети с актив от 20 спечелени точки, докато "котиджърс" заемат 16-то място с 10 точки, като само 2 точки делят отбора от зоната на изпадащите. Съставът на Брендън Роджърс не успя да се възползва от открилия се пред тима шанс да заеме първото място в класирането, след като миналия уикенд претърпя поражение с 2:0 при гостуването си на Арсенал. По този начин "артилеристите" натрупаха 5 точки преднина пред втория Челси и третия Ливърпул. Това бе една от двете грешки, които записаха "червените" в последните си 5 мача, като другата беше във втората половина на месец октомври при визитата на "Сейнт Джеймсис Парк", когато Ливърпул записа 2:2 срещу Нюкасъл.

Колкото до представянето на Димитър Бербатов и компания, то Фулъм продължава с лошото си начало през настоящата кампания. В началото на миналия месец "лондончани" вдънаха надежда на феновете си след двете поредни победи регистирани съответно над Стоук Сити и Кристъл Палас. Благодарение на спечелените 6 точки, съставът на Мартин Йол успя да се изкачи нагоре в подреждането, но последваха загуби от Саутхемптън и Манчестър Юнайтед в последните два кръга. В допълнение за лошата атмосфера на "Крейвън Котидж" бе отпадането на отбора в борбата за Купата на Лигата от Лестър. Със сигурност Фулъм ще излезе на "Анфийлд" с ниско самочувствие, но отбора ще направи опит да се "върне в сезона".

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сподели, че изпитва известни болки на тазобедрената става, но най-вероятно ще успее да ги превъзмогне и да се появи в игра в този мач. Глен Джонсън пък е много вероятно да се завърне в игра, след като не успя да стори това преди седмица, поради вирусно заболяване. Аспас, Енрике и Коатес със сигурност са отсъстващи за състава на Брендън Роджърс.

За Мартин Йол Матю Бригс и Уго Родайега са отсъстващи със сигруност, докато състоянието на Бреде Хангерланд остава под въпрос, като е много вероятно футболиста да бъде подложен на късен фитнес тест. Ашкан Дежага се представи изключително слабо срещу "червените дяволи", така че вероятно няма да намери място в стартовия списък за този мач.

Прогноза: Ливърпул - Фулъм 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

29 септември Съндърланд - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
05 октомври Ливърпул - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)
19 октомври Нюкасъл - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
26 октомври Ливърпул - Уест Бромич 4:1 (Висша лига)
02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)

Фулъм:

05 октомври Фулъм - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
21 октомври Кристъл Палас - Фулъм 1:4 (Висша лига)
26 октомври Саутхемптън - Фулъм 2:0 (Висша лига)
29 октомври Лестър - Фулъм 4:3 (Купа на Лигата)
02 ноември Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Фулъм

55 срещи
30 победи за Ливърпул
14 равенства
11 победи за Фулъм
Голова Разлика: 107:52 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.22
Равен - 6.50
Фулъм - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268