Юнайтед и Арсенал в най-големия си тест


И. Ангелов

Юнайтед и Арсенал в най-големия си тест

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 10.11.2013г.
Час: 18:10
Съдия: Майкъл Оливър

Срещата на уикенда определено е на "Олд Трафорд" тази седмица. Този мач се очертава като най-голямото предизвикателство и пред двата отбора до момента за сезона. Арсенал е на върха, но трябва да се срещне с всички отбори от Топ 4 миналата година, а освен всичко се изправя и срещу историята на "Олд Трафорд", след като в последните си 6 срещи тук тимът има 4 загуби и 2 равни.

Арсенал има повече загуби в "театъра на мечтите", отколкото на който и да било друг стадион на гости. Само 1 от последните 11 визити тук беше успешна - 8 загуби и 2 равни. В тези мачове Арсенал вкара 6 гола и допусна 21.

"Артилеристите" обаче ще искат да завършат добре седмицата, след ценни победи над Ливърпул и Борусия Дортмунд поред. Топчиите имат 13 победи в последните си 15 мача на гости, без да имат загуба в този период. Тук обаче се търси първата победа над Юнайтед от 7 години.

Арсен Венгер похвали своите след прекрасния мач над финалиста в Шампионска лига преди дни. Арсенал стана първият английски клуб, който печели на гости на Борусия, откакто именно Манчестър Юнайтед го направи през ноември 1964-та. Фамозната победа показа най-добрите страни на Арсенал - добра отбрана в случая, характер, контрол и добра подреденост. Всичко това, над което критиците наблягат в последните години.

Победа над Юнайтед на "Олд Трафорд" изглежда е всичко, от което сега се нуждае Арсенал, но какво имаме от страна на домакините?

Това ще е най-голямото предизвикателство за Дейвид Мойс. Той трябва да покаже дали е на правилното място и това е перфектният случай. Юнайтед напоследък подобри играта си, но постоянството сякаш липсва, а резервите в тима не изглеждат достатъчно класни, за да заменят дори някои от слабо-представящите се титуляри.

Мойс свали малко от напрежението върху себе си с формата на тима напоследък - 5 победи и 3 равни в последните 8 мача. Именно срещу лидера той ще откаже най-големите си критици сред капризните фенове на "червените дяволи", разглезени от регулярните успехи и титли на Сър Алекс Фъргюсън.

Битката в центъра ще е основата на този мач. Именно тук е супер-силата на Арсенал тази година, а Юнайтед изостава драстично. Мойс трябва да разпредели отбора си перфектно в отбрана, за да избегне съжалението при грешките на неговите халфове. Той обаче ще има проблем с това, след като най-важния му полузащитник и най-сърцатия бек са поставени под въпрос. Става дума за Майкъл Карик и Рафаел, и двамата от които са интегрална част от основния състав в Юнайтед. Освен тях Дарън Флетчър и Джони Евънс са посочени като контузени, а под въпрос са още Том Клевърли и Дани Уелбек.

С липсата на младия английски нападател възможност да реабилитира себе си ще намери отново Робин ван Перси, който напоследък показа изключително лоша игра. В последната среща на тима той се появи като резерва и успя да изпорти дузпа, както и да пропусне положение на метър от гол-линията. Определено предпочитания от Сър Алекс нападател в момента се намира под сянката на Уейн Рууни, който изглежда намери най-добрата форма за кариерата си.

За състава на гостите проблемите остават непроменени. Абу Диаби, Яя Саного, Лукаш Подолски и Алекс Окслейд-Чембърлейн са аут категорично, а под въпрос са поставени Матю Фламини и Тио Уолкът, макар че всички очаквания са да видим непроменен от Дортмунд състав.

Роля в тази среща ще окаже и мачът през седмицата. Арсен Венгер сляпо залага на почти непроменени състави, като това трябва в един момент от сезона да окаже влияние. С оглед последните срещи на Арсенал този момент наближава, защото Тотнъм бе преодолян, след това Ливърпул и Борусия, а идва гостуване на Юнайтед. Колко напрежение могат да понесат младите момчета на Венгер следва да видим, но е факт, че Дейвид Мойс заложи на отслабена 11-ка през седмицата, за да има цялата си огнева мощ именно през уикенда за този тежък мач.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

23 октомври Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад 1:0 (Шампионска лига)
26 октомври Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:2 (Висша лига)
29 октомври Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Купа на Лигата)
02 ноември Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
05 ноември Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)

Арсенал:

22 октомври Арсенал - Борусия Дортмунд 1:2 (Шампионска лига)
26 октомври Кристъл Палас - Арсенал 0:2 (Висша лига)
29 октомври Арсенал - Челси 0:2 (Купа на Лигата)
02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
06 ноември Борусия Дортмунд - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Арсенал

196 срещи
83 победи за Манчестър Юнайтед
44 равенства
69 победи за Арсенал
Голова Разлика: 300:272 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 2.35
Равен - 3.50
Арсенал - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207