Арсенал и Ливърпул с дерби сблъсък в събота вечер


П. Пенков

Арсенал и Ливърпул с дерби сблъсък в събота вечер

Арсенал - Ливърпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 02.11.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън


В дерби-срещата от съботния ден от английската Висша лига, Арсенал и Ливърпул се изправят един срещу друг на "Емирейтс" в борба за трите точки. Двата отбора продължиха победния си ход и в миналия кръг, като запазиха абсолютно същите си позиции, както и през по-миналата седмица. Арсенал съответно остана на лидерското мястос актив от 22 точки, докато Ливърпул е трети с 2 точки по-малко от съперника си. Спечелените три точки в миналия кръг вероятно се дължат и на слабите противници, срещу които трябваше да се изпраят тези два отбора, а именно Кристъл Палас за Арсенал и Уест Бромич за Ливърпул - отбори заемащи позиции в долната част на таблицата. Въпреки това не може да се отречи и категоричното цялостно представяне на двата отбора от старта на кампаянита, което е повече от страхотно, изпилвайки с допълнителен заряд предстоящия сблъсък. Арсен Венгер се очаква да постъпи разумно в тази среща, предвид предстощия тежък двубой с Борусия Дортмунд в началото на новата седмица, докато съставът на Брендън Роджърс ще може да хвърли всички сили в сблъсъка, поради липсата на участие в други турнири. От друга страна феновете на Арсенал ще очакват реванширане на любимците им за допуснатото поражение от Челси с 2:0 в Купата на Лигата тази седмица.

За Арсенал отсъстващи продължават да бъдат Абу Диаби, Саного, Подолски, Чембърлейн и Уолкът. Матю Фламини, който лекуваше болки в слабините, поднови тренировки през тази седмица, но не се знае дали ще може да се появи в игра. Сердж Гнарби пък е под въпрос, след като получи травма по време на двубоя с Палас.

За Ливърпул Яго Аспас, Хосе Енрике и Себастиан Коатес продължават да лекуват контузии и са аут. Филипе Коутиньо пък може да се появи в игра този уикенд, след като отсъства дълъг период от време, поради травма на рамото.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

06 октомври Уест Бромич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Норич 4:1 (Висша лига)
22 октомври Арсенал - Борусия Дортмунд 1:2 (Шампионска лига)
26 октомври Кристъл Палас - Арсенал 0:2 (Висша лига)
29 октомври Арсенал - Челси 0:2 (Купа на Лигата)

Ливърпул:

25 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
29 септември Съндърланд - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
05 октомври Ливърпул - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)
19 октомври Нюкасъл - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
26 октомври Ливърпул - Уест Бромич 4:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Ливърпул

211 срещи
75 победи за Арсенал
56 равенства
80 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 291:270 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.30
Равен - 3.50
Ливърпул - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263