Сити ще се справи без проблеми у дома срещу Норич


П. Пенков

Сити ще се справи без проблеми у дома срещу Норич

Манчестър Сити - Норич
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 02.11.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

В събота от 17:00 часа Манчестър Сити домакинства на Норич Сити в двубой от десетия кръг на английската Висша лига. Съставът на Мануел Пелегрини зае седмата позиция след миналия уикенд, в който тима не успя да вземе точка при загубата с 2:1 от Челси на "Стамфорд Бридж". Въпреки поражението, "гражданите" имат шанс да наваксат изоставането си от челните позиция, след като на отбора предстоят лесни противници в следващите няколко кръга като Норич, Съндърланд, Суонзи Сити и Уест Бромич. В началото на седмицата Манчестър Сити успя да продължи участието си в Купата на Лигата, но срещна трудности в справянето си. В крайна сметка отбора победи Нюкасъл като гост с 2:0, но и двете попадения бяха в извънредното добавено време, след като двата отбора не успяха да си отбелжат гол в редовната част. Относно Шампионска лига, то там сините заемат втората позиция в подреждането в група D с 2 побед и 1 загуба до момента.

Домакините в тази среща няма да могат да разчитат на нападателят Стефан Йоветич, който получи травма по време на двубоя от Купата на Лигата, докато участието пък на Венсан Компани остава под въпрос. Фернандо Торес се очаква да се завърне титуляр, след като срещу Нюкасъл Пелегрини реши да даде шанс на Самуел Ето'о.

Норич Сити е отбор заемащ позиция в зоната на изпадащите, съответно на 18-то място с актив от 8 спечелени точки до настоящия кръг. Съставът на Крис Хътън направи известни наченки на промяна в последните ни си пет мача, в които успя да промени негативната си серия. Един от тези двубои беше имено гостуването на "Британия Стейдиъм" в края на септември, когато "канарчетата" постигнахна минимален успех с 1:0, а другия от тях бе през миналия уикенд, при нулевото равенство у дома срещу Кардиф Сити. Относно представянето на тима в Купата на Лигата, то прекъсна през тази седмица, след като отбора беше надигран с категоричното 4:0 от Манчестър Юнайтед.

Александър Тетей, Елиът Бенет и Робърт Снодграс са сигурните отсъстващи от състава на Крис Хътън за предстощия двубои. Нейтън Редмънд пък все още не се знае дали ще може да се появи в игра, тъй като все още изпитва леки болки.

Прогноза: Манчестър Сити - Норич Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

05 октомври Манчестър Сити - Евертън 3:1 (Висша лига)
19 октомври Уест Хем - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
23 октомври ЦСКА Москва - Манчестър Сити 1:2 (Шампионска лига)
27 октомври Челси - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
30 октомври Нюкасъл - Манчестър Сити 0:2 сл. прод. (Купа на Лигата)

Норич:

29 септември Стоук Сити - Норич 0:1 (Висша лига)
06 октомври Норич - Челси 1:3 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Норич 4:1 (Висша лига)
26 октомври Норич - Кардиф 0:0 (Висша лига)
29 октомври Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Норич

57 срещи
31 победи за Манчестър Сити
18 равенства
8 победи за Норич
Голова Разлика: 116:56 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.20
Равен - 7.50
Норич - 18.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201