Челси и Ливърпул ще разделят точките


.

Челси и Ливърпул ще разделят точките

Тази неделя програмата във Висшата лига предлага голямо дерби. Два от тимовете устремени към титлата Челси и Ливърпул излизат един срещу друг на “Стамфорд Бридж” в Лондон. Със сигурност тази година двубоят ще предложи здрава тактическа битка, за което съдим от имената на двамата мениджъри Рафа Бенитес и Карло Анчелоти.

Челси допусна изненадваща загуба от Уигън с 3:1 миналата седмица и сдаде първото място, което вече принадлежи на Манчестър Юнайтед. До този злополучен сблъсък в Северна Англия “Сините” бяха просто перфектни, жънейки победа след победа. Все пак в сряда Челси записа важен успех в Шампионската лига, печелейки като гост на АПОЕЛ с 0:1, което бе достатъчно “сините” да окупират първата позиция и да са спокойни в най-престижния турнир на Европа.

При Ливърпул ситуацията е почти огледална спрямо тази в Челси. Тимът започна ужасяващо във Висшата лига със загуби от Тотнъм и Астън Вила, но след това набра скорост и Фернандо Торес започна да тероризира по-малките тимове в елита. Във вторник обаче Ливърпул сътвори голяма глупост, губейки от изключително мотивирания Фиорентина с 2:0. Сега на Ливърпул предстоят две битки с Лион, които ще се окажат доста важни за по-нататъшната борба в групата. Мнозина обясниха загубата с факта, че играчите са мислили за дербито с Челси и наистина трудно можем да си обясним как един отбор бие с 6:1 през уикенда и после не създава и една опасност срещу “виолетовите”.

Иларио ще бъде на вратата на Челси, тъй като Петър Чех е наказан след червения си картон срещу Уигън. Джон Оби Микел е аут поради контузия. Балак, Стъридж и Алекс са под въпрос. Дрогба ще се завърне в игра, след като получи почивка срещу АПОЕЛ.

Хавиер Масчерано пропусна мача с Фиорентиан поради малко разтежение и вероятно ще играе в неделя. Даниел Агер се подготвяше с резервите след като се възстанови от травмата си в гърба и подобно на Масчерано би трябвало да е готов за “Стамфорд Бридж”. Андреа Досена и Алберто Акуилани са контузени и пропускат мача.

Предстои поредният непредвидим мач между тези два съперника. Миналата година именно Ливърпул успя да прекъсне рекордната близо 5-годишна серия на Челси без загуба на “Стамфорд Бридж”. “Червените” събраха най-много точки от дербитата с Големите 4, но за така и не спечелиха титлата. Карло Анчелоти е далеч по-практичен от предшественика си Сколари и едва ли ще позволи тимът му да загуби първото си голямо дерби. Бенитес също залага на дефанзивния футбол и отборът му ще мисли първо как да не загуби. При тази нагласа равенството изглежда най-реално.

Последни 5 мача:
Челси: ПППЗП
Ливърпул: ЗПППП

Коефициенти в bwin:
Челси – 2,00
Равен – 3,25
Ливърпул – 3,40     

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232