Челси - Ман Сити: Без право на грешка


А. Йорданов

Челси - Ман Сити: Без право на грешка

Челси - Манчестър Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 27.10.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

Отборите на Челси и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в мач от деветия кръг на английската Висша лига. Домакините се намират на петото място с актив от 17 точки. Гостите са шести, само на точка зад съперника си. Със сигурност двата отбора ще искат да спечелят този мач, за да изпреварят Саунтхемптън и Евертън, и да влязат в Топ 4.

Сблъсъкът край тъч линията също ще бъде интересен. Жозе Моуриньо и Мануел Пелегрини подновяват сблъсъка по между си, след като до преди няколко месеца, водеха Реал Мадрид и Малага в Примера дивисион.

В предишният кръг, "сините" победиха с категоричното 4:1 новакът Кардиф Сити, а през седмицата лондончани се наложиха с 3:0 в Германия срещу Шалке 04, в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Участие няма да вземат Марко ван Гинкел и Томас Калас, които са контузени до края на сезона.

Ашли Коул днес е тренирал с отбора, но до последно ще бъде под въпрос. Има вероятност да не се рискува с неговото здраве и на негово място да бъде пуснат Райън Бертранд. Като дефанзивни халфове ще действат заподозрените Франк Лампард и Рамирес. Пред тях най-вероятно ще бъдат Азар, Оскар и Шурле, а Хуан Мата отново ще бъде на резервната скамейка. В предни позиции фернандо Торес и Самуел Ето'о се борят само за едно място.

"Гражданите" също са в добра серия. Момчетата на Пелегрини се наложиха с 3:1 над Уест Хям, а за Шампионската лига победиха ЦСКА Москва с 2:1, благодарение на Серхио Агуеро, който отново навлиза в топформа. Опитният бранител Мартин Демикелис няма да може да играе в този двубой, заради травма. Същото се отнася и за капитанът на небесносините Венсан Компани.

Това напрактика означава, че в сърцето на отбраната ще си партнират Матия Настасич и Хави Гарсия. Преди тях ще бъдат Фернандиньо и Яя Туре, а головите пасове ще трябва да дава триото Силва-Агуеро-Навас. Като централен нападател почти сигурно ще бъде бившият футболист на Севиля - Алваро Негредо.

Жозе Моуриньо няма загуба на "Стамфорд Бридж" за последните си 64 мача, но пък от друга страна Сити играе доста конфортно на този стадион през последните години и със сигурност ни очаква едно истинско зрелище, което не е за изпускане.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

28 септември Тотнъм - Челси 1:1 (Висша лига)
01 октомври Стяуа Букурещ - Челси 0:4 (Шампионска лига)
06 октомври Норич - Челси 1:3 (Висша лига)
19 октомври Челси - Кардиф 4:1 (Висша лига)
22 октомври Шалке 04 - Челси 0:3 (Шампионска лига)

Манчестър Сити:

28 септември Астън Вила - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
02 октомври Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 1:3 (Шампионска лига)
05 октомври Манчестър Сити - Евертън 3:1 (Висша лига)
19 октомври Уест Хем - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
23 октомври ЦСКА Москва - Манчестър Сити 1:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Сити

138 срещи
56 победи за Челси
36 равенства
46 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 196:178 за Челси

Коефициенти от bet365:

Челси - 2.37
Равен - 3.40
Манчестър Сити - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184