Арсенал ще допусне гол при визитата на Селхърст Парк


П. Пенков

Арсенал ще допусне гол при визитата на Селхърст Парк

Кристъл Палас - Арсенал
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 26.10.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Крис Фой


В ранна среща от 9-я кръг на английската Висша лига, Кристъл Палас приема Арсенал на "Селхърст Парк". През изминалата седмица "орлите" претърпяха ръководствена промяна, след като треньора Йън Холоуей реши да си тръгне от поста, поради слабите резултатите на тима от началото на кампанията. Както знаете новака във Висшата лига заема предпоследната позиция в подреждането с 3 спечелени точки, намирайки се в серия от 5 поредни поражения. Последното от тях беше преди по-малко от седмица, когато тима срещна този на Фулъм. Кристъл Палас успяха да поведат първи в този двубой, но през изгубиха постепенно концентрацията и мотивацията си, позволявайки на "котиджърс" да обърнат резултата до 4:1 в полза на тях.

Отсъстващи за домакините са Партрик МакКарти, Джак Хънт, Глен Мъри и Джонатън Уилямс. Кагишо Дикгакой и Маруан Шамак пък може да се завърнат в игра, след като отсъстваха срещу Фулъм.

Арсенал посреща предстоящото гостуване на Кристъл Палас, като лидер във временното класиране, притежавайки 2 точки преднината пред втория и третия - Челси и Ливърпул. Съставът на Арсен Венгер успя да вземе максимума в миналия кръг, побеждавайки Норич Сити у дома с категоричното 4:1. По този начин "артилеристите" се реваншираха на феновете си за равенството 1:1 срещу Уест Бромич преди тази среща. През изминалата седмица обаче Арсенал претърпя поражение в Шампионска лига от Борусия Дортмунд, като до последно крепеше равенството в тази среща, но Робърт Левандовски се превърна в герой за немския клуб, вкарвайки за 2:1 на "Емирейтс".

В този мач Джак Уилшир, който се появи като титуляр, получи контузия в глезена, като може да му попречи да вземе участие срещу Кристъл Палас. Добрата новина е обаче, че Фламини може да се завърне в игра, след претърпяното сътресение, което не му позволи да играе в Шампионска лига. Абу Диаби, Саного, Подолоски, Окслейд-Чембърлейн са аут, поради травми, докато на Тио Уолкът ще му са нужни още седмица-две преди да се появи в игра.

Прогноза: Кристъл Палас - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

14 септември Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
22 септември Кристъл Палас - Суонзи 0:2 (Висша лига)
28 септември Саутхемптън - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
05 октомври Ливърпул - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)
21 октомври Кристъл Палас - Фулъм 1:4 (Висша лига)

Арсенал:

28 септември Суонзи - Арсенал 1:2 (Висша лига)
01 октомври Арсенал - Наполи 2:0 (Шампионска лига)
06 октомври Уест Бромич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Норич 4:1 (Висша лига)
22 октомври Арсенал - Борусия Дортмунд 1:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Арсенал

33 срещи
3 победи за Кристъл Палас
10 равенства
20 победи за Арсенал
Голова Разлика: 71:26 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Кристъл Палас - 10.00
Равен - 5.25
Арсенал - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165