Ман Сити ще вземе трудни три точки на Вила Парк


П. Пенков

Ман Сити ще вземе трудни три точки на Вила Парк

В събота от 17:00 часа Астън Вила и Манчестър Сити се изправят един срещу в двубой от шестия кръг от английската Висша лига. Домакините в момента заемат 13-та позиция в подреждането с актив от 6 точки, докато гражданите са далеч по-напред - на третата позиция с 10 спечелени точки. Преди седмица съставът на Пол Ламбърт постигна втората си победа през сезона, след като победи като гост с 1:0 Норич Сити. Този успех беше от изключително значение за настроението на играчите на тима, тъй като преди тази среща Вила се намираше в серия от три поредни поражения. През средата на миналата седмица пък Астън Вила отпадна от Купата на Лигата, губейки с 4:0 от Тотнъм на собствения си "Вила Парк".

Отсъстващи за състава на Пол Ламбърт за Кристиан Бентеке, Джорс Окоре и Чарлс Н'Зогбя, които лекуват контузии. Габриел Агбонлахор и Ашли Уестууд пък са под върпос, като вероятно участието им в срещата ще бъде решено в часовете преди мача.

Манчестър Сити се изкачи до третото място в подреждането, след като миналия уикенд постигна убедителна победа с 4:1 над градския си съперник Манчестър Юнайтед. Това общо бе третата победа на тима през настоящия сезон, тъй като съставът на Мануел Пелегрини има регистрирана загуба от Кардиф Сити с 3:2 и нулево равенство при визитата си на Стоук Сити. За разлика от Вила, "гражданите" успяха да продължават участието си в Купата на Лигата, разгромявайки с 5:0 бившия участник в елита - Уигън Атлетик.

Мартин Демикелис със сигурност няма да може да помогне на Сити в предстоящата среща с Астън Вила, тъй като лекува травма. Давид Силва също страда от контузия, но за момента има минимален шанс да се появи в игра. Наскоро Гаел Клиши зае мястото на Коларов в стартовия списък, като е много вероятно да задържи титулярното си място, след доброто му представяне срещу "червените дяволи".

Прогноза: Астън Вила - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211