Ще задмине ли ученика Вилаш-Боаш учителя - Моуриньо?


И. Ангелов

Ще задмине ли ученика Вилаш-Боаш учителя - Моуриньо?

Тотнъм - Челси
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 28.09.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн

35-годишният наставник на Тотнъм спечели 8 от 9-те мача за домакините тази година. Той работеше няколко години за своя опонент, а сега се изправя срещу своя учител и срещу отбора, от който бе уволнен през март 2012-та.

Тотнъм се намира на върха в лигата в момента, но целта освен запазване на позицията си, е и победа в голямото столично дерби. Рекордът срещу Челси обаче не е добър, след като от създаването на Висшата лига през 1992-ра насам, в 42 мача между тези отбори шпорите имат само 3 победи.

В последните 6 мача в елита между тези отбори Челси не е побеждаван. Последната победа на Тотнъм над "сините" е през април 2010-та след 2:1 благодарение на голове от Дефоу и Бейл. Сега обаче домакините изглеждат способни да вземат победата. Тима впечатлява с всеки мач, и в момента заедно с Арсенал оглавява класирането.

Единствената загуба в последните 13 мача в елита за Тотнъм бе именно на "Емирейтс" по-рано през месеца, а освен това шпорите имат най-добрия дефанзивен рекорд в Европа, допуснали само 1 гол за сезона.

Вилаш-Боаш може да разчита и на почти всички имена от състава си. Само Етиен Капу и Йонес Кабул със сигурност са аут. Дани Роуз отново е на линия, и вероятно ще вземе участие в мача. 

Междувременно Челси идва в този мач след само точка от последните си 2 гостувания - 0:0 с Манчестър Юнайтед и загуба от Евертън 1:0. Миналата година обаче в гостуването си тук гостите победиха с 4:2. 

Тогава архитект на победата бе Хуан Мата, който вкара 2 гола и асистира за един, но сега изглежда испанецът дори няма да играе. Той почти не намира минути на терена от идването на Моуриньо. 

Специалния не може да разчита само на Марко ван Гинкел, който нарани коленни връзки в Капитал Уан къп, и ще отсъства 6 месеца, а Рамирес е под въпрос.

Прогноза: Тотнъм - Челси 2:1

Коефициенти от Bet365:
Тотнъм - 2.70
Равен - 3.30
Челси - 2.87

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214