Арсенал ще спечели трудно срещу Стоук на Емирейтс


П. Пенков

Арсенал ще спечели трудно срещу Стоук на Емирейтс

Арсенал - Стоук Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 22.09.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Майк Дийн


В неделен сблъсък от петия кръг на английската Висша лига, Арсенал приема Стоук Сити на стадион "Емирейтс". Домакините за момента заемат третата позиция в подреждането с актив от 9 точки. Те записаха победи в последните три кръга от Висшата лига, но в пилотния кръг от надпреварата не успяха да вземат нито точка, тъй като загубиха неочаквано у дома с 3:1 от Астън Вила. Като цяло съставът на Арсен Венгер се намира в натоварен период от сезона, тъй като тима трябва да взема участие в няколко турнира едновременно. През седмицата "лондончани" победиха Олимпик Марсилия като гости с 2:1 в мач от груповата фаза на Шампионска лига, а след мача със Стоук Сити този уикенд, на отбора предстои двубой с Уест Бромич в средата на седмица за Купата на Лигата.

Много вероятно е Арсен Венгер да заложи на същите футболисти, които преди седмица постигнаха победа с 3:1 над Съндърланд, като единствената промяна ще е Пер Мертезакер, който ще се върне в игра на мястото на Карл Дженкинсън. Жиру и Йозил, които бяха под въпрос за мача с Марсилия, но започнаха като титуляри, се очаква да бъдат оставени на резервната скамейка. Роситцки, Диаби, Чембърлейн, Подолски и Саного са аут, поради травми.

Стоук Сити също може да се похвали с добро класиране след първите четири изиграни кръга. За момента "грънчарите" са девети със седем спечелени точки. Те също започнаха кампанията с поражение, но след това взеха ценни 6 точки след двубоите с Кристъл Палас и Уест Хем. Преди седмица пък воденият от Марк Хюз състав успя успешно да се противопостави на гранда Манчестър Сити, като спечели точка след нулево равенство на "Британия".

В Стоук Сити няма да могат да разчитат на контузените Глен Уилън, Марк Муниеса и Джейми Нес. Хюз се очаква да направи една промяна в състава за мача с Арсенал, като Питър Крауч се очкава да заеме позицията на Кейнун Джоунс в атакуващ план.

Прогноза: Арсенал - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 август Фулъм - Арсенал 1:3 (Висша лига)
27 август Арсенал - Фенербахче 2:0 (Шампионска лига)
01 септември Арсенал - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
14 септември Съндърланд - Арсенал 1:3 (Висша лига)
18 септември Марсилия - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)

Стоук Сити:

17 август Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
24 август Стоук Сити - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
28 август Стоук Сити - Уолсъл 3:1 (Купа на Лигата)
31 август Уест Хем - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
14 септември Стоук Сити - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Стоук Сити

89 срещи
45 победи за Арсенал
21 равенства
23 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 139:84 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.36
Равен - 5.25
Стоук Сити - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176