Ливърпул ще победи Саутхемптън, запазвайки първото място


П. Пенков

Ливърпул ще победи Саутхемптън, запазвайки първото място

Ливърпул - Саутхемптън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 21.09.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


В събота от 17:00 часа Ливърпул приема отбора на Саутхемптън в мач от 5-я кръг от английската Висша лига. "Мърсисайдци" продължават да бъдат лидери във временното класиране с актив от 10 точки и точка преднина пред втория и третия - Арсенал и Тотнъм. В началото на настоящата седмица съставът на Брендън Роджърс направи първата си грешна стъпка през този сезон, завършвайки наравно 2:2 при гостуването на Суонзи Сити, като по този начин отбора изгуби шанса си да се отдалечи от преките си конкуренти. Колкото до предстоящия сблъсък със "светците" Ливърпул трябва да вземе максимума от тази срещи, като същевременно да запази основните си футболисти, тъй като само след няколко дни те ще трябва да се изправят срещу Манчестър Юнайтед в турнира за Купатата на Лигата.

Полузащитникът на домакините Филипе Коутиньо ще отсъства от терените до края на месец октомври, след като се наложи да се подложи на хирургическа намеса, поради травма на рамото си, която получи в срещата в понеделник. Виктор Моузес може би ще започне като титуляр на левия фланг, докато Аспас ще бъде разположен зад Даниел Стъридж. Луис Суарес пък ще трябва да изтърпи последния си мач от наложеното му наказание, като ще може да се появи в игра още срещу "червените дяволи" през идната седмица.

Саутхемптън за момента заема 11-та позиция с актив от 5 точки, регистрирайки 1 победа, 2 равенства и 1 загуба от началото на кампанията. Съставът на Маурисио Почетино не се представи убедително в последните два кръга, след като "светците" не успяха да се противопоставят при гостуването си на Норич Сити, а две седмици по-късно записаха нулево равенство у дома срещу Уест Хем.

Съставът на Саутхемптън има сериозни проблеми на левия фланг, след като Люк Шоу получи контузия на глезена в мача срещу "чуковете" преди седмица. Рики Ламбърт и Пабло Освалдо все още не са си партнирали в нападание, но е много вероятно да сторят това за първия път при визита на "Анфийлд".

Прогноза: Ливърпул - Саутхемптън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

17 август Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
24 август Астън Вила - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
27 август Ливърпул - Нотс Каунти 4:2 сл. прод. (Купа на Лигата)
01 септември Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
16 септември Суонзи - Ливърпул 2:2 (Висша лига)

Саутхемптън:

17 август Уест Бромич - Саутхемптън 0:1 (Висша лига)
24 август Саутхемптън - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
27 август Барнзли - Саутхемптън 1:5 (Купа на Лигата)
31 август Норич - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
15 септември Саутхемптън - Уест Хем 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Саутхемптън

78 срещи
39 победи за Ливърпул
19 равенства
20 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 122:85 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.60
Равен - 4.00
Саутхемптън - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228