Арсенал и Тотнъм допълват дерби-неделята в 3-я кръг


П. Пенков

Арсенал и Тотнъм допълват дерби-неделята в 3-я кръг

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 01.09.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Майкъл Оливър


Дерби-неделята от третия кръг на английската Висшата лига ще ни предложи сблъсъка между два лондонски клуба - Арсенал и Тотнъм. Символичните домакини водени от мениджъра Арсен Венгер притежават актив от 3 точки след двата си изиграни двубоя. В пилотния кръг от надпреварата артилеристите загубиха неочаквано с 3:1 у дома от Астън Вила, но седмица по-късно показаха нужни характер и постигна лесна победа над градския си съперник Фулъм. Освен това отбора осъществи целта си за тази година, а именно влизане в групите на Шампионска лига. Това беше сторено, след като тима надигра турския Фенербахче с убедителен общ резултат 5:0. Въпреки първоначалното вълнение от страната на феновете, жребият не беше никак лесен, отреждайки Борусия Дортмунд, Наполи и Олимпик Марсилия за негови съперници в месеците до декември.

По време на официалната пресконференция мениджърът на Арсен Венгер потвърди, че Лукас Подолски ще отсъства от игра близо 10 седмици, след като получи разтежение по време на сблъсъка с Фенербахче. Джак Уилшър и Арън Рамзи също получиха леки травми, като най-вероятно няма да бъдат включени в двубоя този уикенд. Лоран Косчелни пък се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, което означава, че Бакари Саня отново ще може да се премести на десния фланг.

Тотнъм за момента притежава пълен актив от точки след двата изминали кръга от старта на шампионите. Съставът на Андре Вилаш-Боаш спечели и двете си срещи с Крисъл Палас и Суонзи Сити с минималното 1:0, като попаденията и в двата мача бяха реализирани от дузпи. Въпреки ниската резултатност в английското първенство, Тотнъм показа способностите си в турнира Лига Европа, където надигравайки Динамо Тбилиси с общ резултат 8:0, си осигури участие в груповата фаза на турнира, където ще срещне отборите на Тромсьо, Анжи Махачкала и Шериф Тираспол.

Арън Ленън е под върпос за предстоящия двубой с Арсенал, след като пропусна мача преди седмица, поради контузия, което означа, че Андрос Таунсенд може да започне като титуляр. Гарет Бейл също не е на разположение на Вилаш-Боаш, след като крилото замина за Мадрид, за да финализира траснфера си в Реал.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

10 август Манчестър Сити - Арсенал 1:3 (Приятелска среща)
17 август Арсенал - Астън Вила 1:3 (Висша лига)
21 август Фенербахче - Арсенал 0:3 (Шампионска лига)
24 август Фулъм - Арсенал 1:3 (Висша лига)
27 август Арсенал - Фенербахче 2:0 (Шампионска лига)

Тотнъм:

10 август Тотнъм - Еспаньол 1:1 (Приятелска среща)
18 август Кристъл Палас - Тотнъм 0:1 (Висша лига)
22 август Динамо Тбилиси - Тотнъм 0:5 (Лига Европа)
25 август Тотнъм - Суонзи 1:0 (Висша лига)
29 август Тотнъм - Динамо Тбилиси 3:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм

163 срещи
67 победи за Арсенал
44 равенства
52 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 257:226 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.10
Равен - 3.70
Тотнъм - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161