Ливърпул ще добави нови три точки към актива си


П. Пенков

Ливърпул ще добави нови три точки към актива си

Астън Вила - Ливърпул
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 24.08.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Съботния ден от 2-я кръг на английската Висша лига ще бъде завършен от сблъсъка между Астън Вила и Ливърпул на "Вила Парк". Домакините започнаха по прекрасен начин новата кампания, след като миналия сезон се бореха за оцеляването си в елита. Съставът на Пол Ламбърт постигна изненадващ успех като гост на Арсенал с 3:1, като победните попадения бяха дело на Кристиан Бентеке и Мануел Луна. През тази седмица обаче Вила трябваше да изиграе изтеглен двубой от 3-я кръг, като този път гостуваше на "Стамфорд Бридж". "Бирмингамци" успяваха да запазят равенството и едната точка в по-голямата част от двубоя, но в 73-та минута Бранислав Иванович се превърне в герой за сините. По този начин Вила не успя да се изкачи до лидерската позиция и да се възползва от двубоя си в повече.

Кийрън Кларк, Нейтън Бейкър и Крис Хърд за под въпрос за първия домакински мач на Астън Вила, тъй като лекуват травми. Пол Ламбърт заяви в официалната пресконференция, че младока Джорс Окоре може да се появи на мястото на Бейкър, който е трябвало да получи няколко шефа на главата след мача с Челси през седмицата. Чарлс Н'Зогбя междувременно продължава да бъде отсъстващ за "бирмингамци".

Ливърпул също започна новия сезон с победа, като "мърсисайдци" надиграха Стоук Сити с 1:0 на собствения им "Анфийлд". Съставът на Брендън Роджърс показа добра игра, като създаде доста положения пред противниковата врата, но отново, както през миналата кампания, тима изпитва трудности при реализирането им. Това можеше да коства трите точки на тима в пилотния им сблъсък, след като в края на мача "грънчарите" получиха право да изпълнят дузпа, поради игра с ръка на Даниел Агер. Новото попълнение на Ливърпул Симон Миноле обаче успя да парира удара и да се превърне в първия герой на тима през новия сезон.

Брендън Роджърс официално потвърди, че Себастиан Коатес ще пропусне голяма част от настоящия сезон, след като е получил сериозна контузия на коляното по време на тренировка. Освен това мениджърът на Ливърпул отново загатна за евентуална раздяла с Мартин Шкъртел, заявявайки, че клуба трябва да търси нов централен защитник след загубата на Коатес. Луис Суарес пък продължва да изтърпява наказанието си, като се очаква Стъридж, Коутиньо и Аспас отново да поведат атаката на червените. Единствената промяна, която се очаква в състава на Роджърс, от този със Стоук Сити, е в полузащита, където Стърлинг трябва да замести слабопредставилия се в първия двубой - Джорджън Хендерсън.

Прогноза: Астън Вила - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

31 юли Уолсъл - Астън Вила 0:5 (Приятелска среща)
04 август Шамрок Роувърс - Астън Вила 0:2 (Приятелска среща)
10 август Астън Вила - Малага 3:2 (Приятелска среща)
17 август Арсенал - Астън Вила 1:3 (Висша лига)
21 август Челси - Астън Вила 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

24 юли Мелбърн Виктори - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
03 август Ливърпул - Олимпиакос 2:0 (Приятелска среща)
07 август Волеренга - Ливърпул 1:4 (Приятелска среща)
10 август Ливърпул - Селтик 0:1 (Приятелска среща)
17 август Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Ливърпул

178 срещи
54 победи за Астън Вила
38 равенства
86 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 313:251 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 4.00
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230