Лондонско дерби ще открие втория кръг във Висшата лига


П. Пенков

Лондонско дерби ще открие втория кръг във Висшата лига

Фулъм - Арсенал
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 24.08.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Хауърд Уеб


В събота от 14:45 двата лондонски клуба Фулъм и Арсенал откриват втория кръг от анлийскат Висша лига. Двата отбора се изправят на "Крейвън Котидж", след като постигнаха различни резултати в пилотния кръг от надпреварата. Съставът на Мартин Йол надигра трудно като гост Съндърланд с 1:0, като Димитър Бербатов изигра пълни 90 минути в тази среща. Очакваше се домакините да сторят нещо повече след подготвителната програма на Паоло Ди Канио, но изглежда "котиджърс" притежава нужния късмет, за да спечелят 3-те точки. Арсенал обаче не успя да похвали със същото, след като неочаквано загуби на собствения си "Емирейтс" с 3:1 от Астън Вила, отбора който се бореше за оцеляването си през миналата кампания. Мнозина намериха отговор в загубата от липсата на трансферна политика от страна лондонския клуб, но през седмицата Венгер доказа, че играчите му умеят да побеждават. Това се случи в плейофния двубой от турнира Лига Европа, където топчиите постигнаха класически успех с 3:0 при гостуването си на Фенербаче.

За Фулъм Матю Бригс се очаква да започне като титуляр, след като замени контузия Кийрън Ричардс по време на двубоя със Съндърланд. Мартен Стекеленбург пък е аут, поради травма в рамото. Фернандо Аморебиета се очаква да се възстанови за мача, докато Брайън Руис се надява да изиграе първата си среща през новия сезон.

Арсен Венгер ще бъде принуден да направи един промяна в състава, който излезе през седмицата, като Карл Дженкинсън ще замени Лоран Косчелни, който е наказан, което означава, че Саня ще се премести в центъра на отбраната. Санти Касорла започна от резервната скамейка срещу Астън Вила, но през този уикенд се очаква да започне като титуляр. Абу Диаби, Томас Вермален, Окслейд-Чембърлейн и Артета остават аут, поради травми. Миячи и Санаго са пък под въпрос.

Прогноза: Фулъм - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

21 юли Депортиво Саприса - Фулъм 5:7 (Приятелска среща)
28 юли Вердер Бремен - Фулъм 1:0 (Приятелска среща)
05 август Фулъм - Бетис 1:1 (Приятелска среща)
10 август Фулъм - Парма 1:2 (Приятелска среща)
17 август Съндърланд - Фулъм 0:1 (Висша лига)

Арсенал:

03 август Арсенал - Наполи 2:2 (Приятелска среща)
04 август Арсенал - Галатасарай 1:2 (Приятелска среща)
10 август Манчестър Сити - Арсенал 1:3 (Приятелска среща)
17 август Арсенал - Астън Вила 1:3 (Висша лига)
21 август Фенербахче - Арсенал 0:3 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Фулъм - Арсенал

48 срещи
7 победи за Фулъм
10 равенства
31 победи за Арсенал
Голова Разлика: 103:53 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Фулъм - 3.80
Равен - 3.50
Арсенал - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288