Нюкасъл не е печелил на Етихад от септември 2005г. насам


П. Пенков

Нюкасъл не е печелил на Етихад от септември 2005г. насам

Манчестър Сити - Нюкасъл
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 19.08.2013г.
Час: 22:00
Съдия:


В понеделеник от 22:00 часа отборите на Манчестър Сити и Нюкасъл се изправят един срещу друг в последен сблъсък от пилотния кръг в английската Висша лига. Интересен факт е, че Сити не са губили като домакин от "свраките" в елита от септември 2005г., когато за последно Майкъл Оуен отбеляза победното попадения за Нюкасъл. В края на миналия сезон Роберто Манчини напусна гражданите, след като не успя да изпълни поставените цели, а на негово място ръководството реши да назначи Мануел Пелегрини, който показа качествата си тогава начело на испанския Малага. Така че това ще бъде първият сериозен тест пред Пелегрини, като ще се надява добрите резултати в предсезонната подготовка да дадат своя принос в първата среща за сезона.

Единственият контузен футболист на Манчестър Сити преди двубоя тази вечер е Матия Настасич, който страда от травма в глезена, като вероятно ще бъде заменен от Лескът. Новите попълнения пък Алваро Негредо, Навас, Фернандиньо и Стефан Йоветич вероятно се надяват на дебюта си в английската Висша лига.

Алън Пардю пък ще има за цел да изтрие спомена за лошото представяне на Нюкасъл през миналата кампания, като си постави през новия сезон тима да успее да се пребори с контузиите, които бяха негово неразделна част. Въпреки това, голяма част от футболистите на свраките ще пропуснат още първата среща. Новото попълнение Лоик Реми страда от болки в прасеца, докато Райън тейлър ще пропусна голяма част от настоящата кампания, поради сериозна контузия в коляното. Хонас Гутиерес може да се завърне в игра, а отсъствието на Давиде Сантон, поради травма в ребрата, означава, че младия ляв бранител Пол Дюме може да получи шанс за дебют и то срещу гражданите. "Давиде изпитва болки, така че ще е под въпрос за срещата. Вече дадох шанс на Марк Ноубъл, Чембърлейн и Шелви на 16г., така че нямам проблем с възрастта," заяви Алън Пардю.

Прогноза: Манчестър Сити - Нюкасъл 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

24 юли Южен Китай - Манчестър Сити 0:1 (Приятелска среща)
27 юли Съндърланд - Манчестър Сити 0:1 (Приятелска среща)
31 юли Милан - Манчестър Сити 3:5 (Приятелска среща)
01 август Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:1 (Приятелска среща)
10 август Манчестър Сити - Арсенал 1:3 (Приятелска среща)

Нюкасъл:

20 юли Рио Аве - Нюкасъл 3:1 (Приятелска среща)
23 юли Пасош Ферейра - Нюкасъл 1:1 (Приятелска среща)
28 юли Блекпул - Нюкасъл 0:1 (Приятелска среща)
30 юли Сейнт Мирън - Нюкасъл 0:2 (Приятелска среща)
10 август Нюкасъл - Брага 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Нюкасъл

140 срещи
50 победи за Манчестър Сити
34 равенства
56 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 197:191 за Нюкасъл

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.30
Равен - 5.50
Нюкасъл - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
393