Кристъл Палас ще се окаже труден съперник за Тотнъм


П. Пенков

Кристъл Палас ще се окаже труден съперник за Тотнъм

Кристъл Палас - Тотнъм
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 18.08.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг


В неделя Кристъл Палас ще заиграе отново във Висшата лига за първи път от 8 години насам, изправяйки се у дома срещу труден съперник в лицето на Тотнъм. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше през януари 2005г, като Кристъл Палас постигат победа с 3:0. Както знаете "орлите" спечелиха мястото си в елита, след като спечелиха плейофа в Чемпиъншип срещу Уотфорд, но дали самите те ще успеят да се задържат във Висшата лига предстои да узнаем. През лятото мениджърът на Кристъл Палас Йън Хоуауей се сдоби с няколко нови попълнения в лицето на: нападателя Дайт Гейл, който пристигна от Питърбъро за 4.5 милиона паунда; халфовете Хосе Кампаня и Стивън Доби (съответно от Севиля и Брайтън). Седмица преди началото на сезона играчът на Арсенал Маруан Шамак реши да защитата фланелката орлите и радостно беше приветстван от феновете на отбора.

Голмайсторът на домакините Глен Мъри, който отбеляза 30 попадения през миналия сезон, няма да може да изведе тима си в първия мач от елита, тъй като лекува сериозна контузия в коляното, която получи в плейофа срещу Уотфорд. Крилото на "орлите" Яник Боласие страда от разтежение, докато полузащитника Джонатън Парк е под въпрос с болки в глезена.

През миналата кампания Тотнъм в крайна сметка не успя да се пребори със съперника си Арсенал за борбата за 4-то място даващо право на участие в Шампионска лига, като това може да коства много на "шпорите", тъй като освен това, че няма да могат да играят в най-титулувания европейски клубен турнир, звездата Гарет Бейл е на път да напусне "Уайт Харт Лейн", именно поради същата причина. Целта пред Андре Вилаш-Боаш остава същата и през предстоящата кампания, поради което португалецът все мерки през лятото сериозно да подсили своя отбор. Привлечен бе бразийлския национал Паулиньо от Кориентианс, както и голмайстора на Валенсия Роберто Солдадо за 26 милиона паунда. По-скромно попълнение бе това на Насер Чадли от Твенте, а Роуз и Таунсенд се завърнаха в тима, след като бяха отдадени под наем. Демпси пък напусна в посока Сиатъл Саундърс, Стивън Коулкър в Кардиф Сити, а Том Хъдълстоун в Хъл. Единственият котнузен футболист в лагера на "шпорите" е бранителя Ян Вертонген, който страда от контузия в глезена.

Прогноза: Кристъл Палас - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

13 май Брайтън - Кристъл Палас 0:2 (Чемпиъншип)
27 май Кристъл Палас - Уотфорд 1:0 сл. прод. (Чемпиъншип)
20 юли Дагенъм - Кристъл Палас 1:2 (Приятелска среща)
27 юли Кроули Таун - Кристъл Палас 3:0 (Приятелска среща)
03 август Уотърфорд - Кристъл Палас 0:4 (Приятелска среща)

Тотнъм:

27 юли Южен Китай - Тотнъм 0:6 (Приятелска среща)
31 юли МК Донс - Тотнъм 1:0 (Приятелска среща)
03 август Монако - Тотнъм 5:2 (Приятелска среща)
07 август Кеймбридж - Тотнъм 0:5 (Приятелска среща)
10 август Тотнъм - Еспаньол 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Тотнъм

28 срещи
5 победи за Кристъл Палас
9 равенства
14 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 47:25 за Тотнъм

Коефициенти от bet365:
Кристъл Палас - 4.50
Равен - 3.80
Тотнъм - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148