Ще успее ли Арсенал да се върне в Топ 4?


П. Пенков

Ще успее ли Арсенал да се върне в Топ 4?

Арсенал - Уигън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 14.05.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн


Арсенал и Уигън се изправят един срещу друг във вторник от 21:45 часа в двубой от английската Висша лига. Артилеристите ще се борят отново да влязат в четворката, след като бяха изместени от Тотнъм, Латикс пък спешно се нуждаят от трите точки за да запазят шансове за оставане в елита и през следващата кампания. Първата среща между тези два състава този сезон завърши с победа с 1:0 за лондончани след успешно реализирани дузпа от Микел Артета. Отборът на Арсен Венгер бележи много добра резултатност като домакин, отбелязвайки цели 43 гола на "Емирейтс", което ги нарежда втори зад Манчестър Юнайтед. През последните си 5 мача от Висшата лига топчите допуснаха две грешки, които могат да им костват участието в Шампионска лига, а именно нулевото реми у дома срещу Евертън и 1:1 срещу червените дяволи.

Арсенал няма проблеми с новоконтузени играчи, като единствената дилема през Венгер ще бъде дали да заложи на Кийрън Гибс или Начо Монрел на левия фланг. Оливие Жиру пък ще изтърпя последния мач от наложеното му наказание, което означава, че Лукаш Подолски отново ще излезе титуляр. Джак Уилшър пък се очаква да бъде предпочетен пред Томас Роситцки.

Уигън гостува на "Емирейтс" с преповдигнат дух, след като през уикенда съставът на Роберто Мартинес триумфира с ФА Къп, след победа с 1:0 над Манчестър Сити. Радостта на Латикс беше повече от невероятна и неочаквана, тъй като победното победение, дело на Бен Уотсън, падна едва в добавенто време на мача. Триумфът осигури участие на Уигън в турнира Лига Европа през слеващия сезон, но въпреки това тима е пред изпадане от елита на английския футбол. В момента Уигън заема 18-та позиция с 35 точки, като 17-я Съндърланд с 4 точки в повече, което означа, че Уигън ще трябва да спечели двете срещу до края, разчитайки на грешка от страна на черните котки.

Бен Уотсън може да излезе като титуляр срещу Арсенал след изключително важния гол, който отбеляза във финала на ФА Къп, влизайки тогава в игра от резервната скамейка. Рони Стам, Жан Босежур и Мейнър Фигароа продължават да бъдат отсъстващи, лекувайки травми.

Прогноза: Арсенал - Уигън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

13 април Арсенал - Норич 3:1 (Висша лига)
16 април Арсенал - Евертън 0:0 (Висша лига)
20 април Фулъм - Арсенал 0:1 (Висша лига)
28 април Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
04 май КПР - Арсенал 0:1 (Висша лига)

Уигън:

20 април Уест Хем - Уигън 2:0 (Висша лига)
27 април Уигън - Тотнъм 2:2 (Висша лига)
04 май Уест Бромич - Уигън 2:3 (Висша лига)
07 май Уигън - Суонзи 2:3 (Висша лига)
11 май Манчестър Сити - Уигън 0:1 (ФА Къп, Финал)

Досегашни срещи:

Арсенал - Уигън

19 срещи
14 победи за Арсенал
2 равенства
3 победи за Уигън
Голова Разлика: 41:15 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.36
Равен - 5.50
Уигън - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.35
Равен - 4.75
Уигън - 7.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184