Ливърпул ще спечели дербито на Мърсисайд


П. Пенков

Ливърпул ще спечели дербито на Мърсисайд

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 05.05.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Майкъл Оливър


В неделя от 15:30 часа двата клуба от Мърсисайд - Ливърпул и Евертън се изправят един срещу на "Анфийлд" в битка от 36-я кръг от английската Висша лига. Градското дерби ще бъде е подсилено и от факта, че двата отбора заемат съседни позиции във временното класиране. От друга страна червените ще търсят победата на всяка цена, тъй като желаят да завършат сезона позиция над градския си съперник, а пък карамелите се надяват на първия си успех на "Анфийлд" под ръководството на Дейвид Мойс. Мърсисайдското дерби е водещо между другите сблъсъци във Висшата лига по един единствен показател, а именно червените картони. Миналият уикенд съставът на Брендън Роджърс показа, че може да побеждава и то по категоричен начин при отсъствието на наказания Луис Суарес, след като мърсисайдци унижиха Нюкасъл като гост с 6:0. От своя страна разгромната победа беше своеобразен реванш за двете нулеви равенства, които тима записа няколко седмици по-рано срещу лесни противници като Уест Хем и Рединг.

Единствените двама от съства на Ливърпул, които няма да могат да вземат участие в градското дерби са Джо Алън и Мартин Кели, като първия лекува травма в рамото, а втория в коляното. Фабио Борини вече е възстановен, като в мача със свраките се появи като резерва и дори успя да запише първия си гол във Висшата лига. Рахим Стърлинг се бореше с контузия, но най-вероятно ще може да бъде включен в групата за мача.

Евертън за момента заема шестото място с 5 точки преднина пред Ливърпул, като при евентуална победа на карамелите в неделя, те със сигурност ще си гарантират финиширане на тази позиция в подреждането. Сините не се представят добре в битките си с Ливърпул, като в последните си 12 мача те са регистирали само 1 победа, 4 равенства и 7 загуби. Прави впечатление, че Евертън са спечелили 56% от мачовете си, когато Джон Хейтинга е фигурирал в тях, а когато е отсъствал, тима е отбелязвал 10% резултатност. Въпреки оставянето на холандецът като резерва през миналия уикенд, Евертън успя да победи Фулъм с 1:0 у дома на "Гудисън Парк".

Тони Хибърт вече е готов за игра, но Мойс най-вероятно няма да рискува със здравето му и ще го остави резерва, давайки шанс отново на Шеймъс Коулмън. Дарън Гибсън е единственият отсъстващ от състава на карамелите.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

31 март Астън Вила - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
07 април Ливърпул - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
13 април Рединг - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
21 април Ливърпул - Челси 2:2 (Висша лига)
27 април Нюкасъл - Ливърпул 0:6 (Висша лига)

Евертън:

07 април Тотнъм - Евертън 2:2 (Висша лига)
13 април Евертън - КПР 2:0 (Висша лига)
16 април Арсенал - Евертън 0:0 (Висша лига)
20 април Съндърланд - Евертън 1:0 (Висша лига)
27 април Евертън - Фулъм 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън

219 срещи
88 победи за Ливърпул
65 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 305:252 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.95
Равен - 3.60
Евертън - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.95
Равен - 3.40
Евертън - 3.60

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176