Ще запише ли Челси 3-та си победа като гост през тази година?


П. Пенков

Ще запише ли Челси 3-та си победа като гост през тази година?

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 21.04.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Кевин Френд


В големият сблъсък в неделния ден от английската Висша лига Ливърпул и Челси се изправят един срещу друг в бита на "Анфийлд". Последният път, когато тези два отбора се срещнаха на този стадион, мърсисайдци победиха с 4:1, като водиха с 3:0 на почивката. Като цело червените имат добри показатели срещу Челси, след като са спечелили 5 от последните си 10 сблъсъка с тях, в 2 са записали равенства и в 3 са претърпяли поражения. Като цяло съставът на Брендън Роджърс прави добръ сезон, но липсата на късмет и постоянство решиха тима от подобаващо място в класирането. Доказтелство за това е, че отбора има най-много отправени удари към противниковата вратата от всички други европейски отбори (639), което е 43 повече от втория в подреждването по този показтел Реал Мадрид. Червените от Мърсисайд продължват да зеамат седмата позиция в подреждането, след като взеха само 2 точки в последните два кръга. Това се случи след нулевите равенства срещу непритенциозни протнивници като Уест Хем и Рединг.

Ливърпул отново няма да може да разчита на контузените Фабио Борини, Джо Алън и Мартин Кели, които пропускат остатъка от сезона, поради травми. Междувременно Рахим Стърлинг ще се подложи на късен фитнес тест, след като пропусна последните два мача на тима, поради травма.

Съперникът Челси на всяка цена ще търси 3-те точки от на "Анфийлд" след победата на Арсенал над Фулъм. По този начин артилеристите изместиха сините от третото място. От друга страна съставът на Рафа Бенитес е с мач по-малко от градския си съперник, но на тима предстои трудно гостуване на 5 май срещу Манчестър Юнайтед, така че Челси трябва да спечели колкото се може повече точки, за да си гарантира завършване на сезона в четворката и участие в Шампионска лига. Победата на сините над Фулъм през седмица с 3:0 на "Крейвън Котидж" бе едва втората на тима като гост през настоящата година.

Челси няма проблеми с новоконтузени или наказани футболисти, като Ашли Коул и Гари Кейхил са много близо до завръщането си в игра, но най-вероятно няма да се случи този уикенд. Ориол Ромеу остава отсъстващ до края на кампанията, поради контузия в коляното.

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

10 март Ливърпул - Тотнъм 3:2 (Висша лига)
16 март Саутхемптън - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
31 март Астън Вила - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
07 април Ливърпул - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
13 април Рединг - Ливърпул 0:0 (Висша лига)

Челси:

04 април Челси - Рубин Казан 3:1 (Лига Европа)
07 април Челси - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
11 април Рубин Казан - Челси 3:2 (Лига Европа)
14 април Челси - Манчестър Сити 1:2 (ФА Къп)
17 април Фулъм - Челси 0:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

157 срещи
70 победи за Ливърпул
34 равенства
53 победи за Челси
Голова Разлика: 239:216 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.15
Равен - 3.60
Челси - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.10
Равен - 3.40
Челси - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157