Сити няма право на грешка срещу Тотнъм


П. Пенков

Сити няма право на грешка срещу Тотнъм

Тотнъм - Манчестър Сити
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 21.04.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Лий Мейсън


В първия сблъсък в неделния ден от 34-я кръг от английската Висша лига, Тотнъм приема Манчестър Сити на "Уайт Харт Лейн". Срещата е от изключително значение и за двата отбора, тъй като лондончани се стремят да завършат кампания в Топ 4, докато евентуална загуба на Сити срещу шпорите и победа на Юнайтед над Астън Вила, би означало връчване на трофея в ръцете на червените дяволи. Тотнъм за момента е пети в подреждането с актив от 58 точки, като отбора заема четвъртата позиция - Челси е 3 точки в повече, но пък сините гостуват на Ливърпул и има шанс да загубят ценни точки в борбата за Шампионска лига. Съставът на Андре Вилаш-Боаш е доста "разпилян" в последните няколко седмици за отбор целяш се да намери място в най-големия европейски клубен турнир. В последните си 4 мача лондончани успяха да вземат само 4 точки. Те регистираха 2 поредни поражения - срещу Ливърпул и Фулъм. По-късно се реваншира на привържениците си с успех с 2:1 като гост на Суонзи Сити, но само преди седмица спечелиха само точка у дома срещу Евертън след 2:2. Интересен факт е, че Тотнъм не са успявали да спечелят в нито една среща през тази година, в която Гарет Бейл не успявал да се разпише.

Добрата новина за домакините е, че Гарет Бейл най-вероятно ще може да вземе участие в срещата, след като излекува травма в глезена, но това не важи за Ленън и Дефоу, които продължават възстановяването си. Демпси, Холтби и Сигурдсон са готови за игра, а Адебайор се очаква да се появи като титуляр. Йонес Кабул е отсъстващ, поради травма, както и Уилям Галас, който лекува болки в прасеца.

Както споменах при евентуална загуба на Сити на "Уайт Харт Лейн" и при успех на Юнайтед над Астън Вила, нещата за гражданите приключват, така че се очаква да дадат всичко по силите си да удължат борбата си поне още със седмица. През седмицата съставът на Роберто Манчини удължи серията си на 3 поредни победи във Висшата лига, след като надигра у дома отбора на Уигън с минималното 1:0. Последната загуба на гражданите беше през средата на месец март, когато бяха надиграни с 2:0 от Евертън на "Гудисън Парк". Сините от Манчестър продължват да зеама второто място във временното подреждане с актви от 68 точки, изоставайки на 13 точки от върха.

Серхио Агуеро по всяко вероятност ще пропусне двубоя, тъй като лекува разтежение, докато Майкон продължава да се бори с вирусно заболяване. Давид Силва пък е готов да се появи в игра. Сабалета, Клиши и Настасич се очаква да започнат като титуляр, след като им бе дадена почивка срещу Латикс, а Ричардс, Коларов и Лескът ще отстъпят местата си.

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Сити 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

17 март Тотнъм - Фулъм 0:1 (Висша лига)
30 март Суонзи - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
04 април Тотнъм - Базел 2:2 (Лига Европа)
07 април Тотнъм - Евертън 2:2 (Висша лига)
11 април Базел - Тотнъм 2:2 - 4:1 сл. дузпи (Лига Европа)

Манчестър Сити:

16 март Евертън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
30 март Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
08 април Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:2 (Висша лига)
14 април Челси - Манчестър Сити 1:2 (ФА Къп)
17 април Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Тотнъм - Манчестър Сити

129 срещи
51 победи за Тотнъм
31 равенства
47 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 190:181 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 3.10
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Тотнъм - 2.88
Равен - 3.25
Манчестър Сити - 2.35

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208