Фулъм и Арсенал излизат в поредната битка за Лоднон


П. Пенков

Фулъм и Арсенал излизат в поредната битка за Лоднон

Фулъм - Арсенал
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 20.04.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В събота от 17:00 часа ще станем свидетели на поредното Лондонско дерби този сезон, а именно между отборите на Фулъм и Арсенал, който се противопоставят един срещу друг на стадион "Крейвън Котидж". Съставът на Мартин Йол за момента заема 10-та позиция в подреждането с актив от 40 точки, като е важно да се отбележи, че котиджърс нямат поражение в последните си 4 сблъсъка с артилеристите. Бербатов и компания влошиха сериозно представянето си в последните 3 кръга, след като преди това отбора беше записал две последователни победи - над Тотнъм и Куинс Парк Рейнджърс. На 7 април Фулъм претърпя поражение с 1:0 при гостуването си на Фулъм, а седмица по-късно си тръгна само с точка след визитата си на Астън Вила. Преди няколко дни Котиджърс регистирираха 13-та си загуба през тази кампания, след като не успяха да се противпоставят на Челси и загубиха с 3:0 у дома. Интересен факт е, че Фулъм се нарежда на едно от челните места в класирането през този сезон по критерия най-много спасени голове във втаратата си след помощ на гредата.

В този мач Фулъм няма да може да разчита не Деймиън Дъф, който е с контузия на абдуктора. Това от своя страна дава шанс на завърналия се Александър Качаниклич да се включи в игра. Стийв Сидуел вероятно ще излезе като титуляр, след като изтърпя нааказанието си, а Емануел Фримпонг няма право да вземе участие срещу бившия си тим. Ашкан Дежага е аут до края на сезона, поради травма в глезена.

Арсенал от своя страна се нуждае от трите точки този уикенд, за да задържи мястото си в четворката, тъй като засега съставът на Арсен Венгер е 4-ти в подреждането с актив от 60 точки, но петия Тотнъм е само с 2 точки назад и с един изигран мач по-малко от Арсенал. През средата на тази седмица топчиите сложиха край на серията си от 4 поредни победи, регистрирайки нулево равенство срещу Евертън пред собствена публика. Интересен показател е, че ако класирането се определяше само на базата на отбелязани попадения през втората част, то артилеристите в момента щяха да са лидери с 61 точки. Арсенал е отбора, който е спечелил само веднъж в последните си 11 мача срещу отбори от горната половина на таблицата. От началото на 2010 година, съставът на Арсен Венгер е спечелим само 3 от 13 дербита на Лондон извън "Емирейтс".

Арсен Венгер няма проблеми с новоконтузени или наказани играчи преди гостуването на "Крейвън Котидж". Джак Уилшър се очаква да запише 3-я си пореден мач като титуляр за Арсенал, след като се възстанови от травма. Дербито идва твърде рано за Лукаш Фабиански, който е аут от игра, поради счупено ребро, което означава, че Шчесни ще запази титулярния си пост. Томас Роситцки се очаква да премине късен фитнес тест, а Кийрън Гибс да бъде оставен резерва, давайки шанс на Начо Монрел на левия фланг.

Прогноза: Фулъм - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

17 март Тотнъм - Фулъм 0:1 (Висша лига)
01 април Фулъм - КПР 3:2 (Висша лига)
07 април Нюкасъл - Фулъм 1:0 (Висша лига)
13 април Астън Вила - Фулъм 1:1 (Висша лига)
17 април Фулъм - Челси 0:3 (Висша лига)

Арсенал:

16 март Суонзи - Арсенал 0:2 (Висша лига)
30 март Арсенал - Рединг 4:1 (Висша лига)
06 април Уест Бромич - Арсенал 1:2 (Висша лига)
13 април Арсенал - Норич 3:1 (Висша лига)
16 април Арсенал - Евертън 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Фулъм - Арсенал

47 срещи
7 победи за Фулъм
10 равенства
30 победи за Арсенал
Голова Разлика: 102:53 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Фулъм - 5.00
Равен - 4.00
Арсенал - 1.75

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 4.33
Равен - 3.75
Арсенал - 1.72

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171