Манчестър Сити - Уигън: Официална репетиция преди финала


П. Пенков

Манчестър Сити - Уигън: Официална репетиция преди финала

Манчестър Сити - Уигън
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 17.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Антъни Тейлър


В сряда от 21:45 часа финалистите във ФА Къп - Манчестър Сити и Уигън се изправят един срещу друг, но в двубой от английската Висша лига. Гражданите имат изключително позитивна стастика срещу Латикс у дома, след като отбора не е допуснал гол във вратата си от октомври 2009г. насам, когато завършиха наравно 1:1 след попадения на Чарлс Н'Зогбя и Мартин Петров. Преди няколко дни гражданите си спечелиха участие на финала на ФА Къп, след като в полуфинален сблъсък надиграха Челси с 2:1 на "Уембли". Съставът на Роберто Манчини вече има само теоритичен шанс за спечелването на титлата във Висшата лига, след като червените дяволи продължават да бъдат временни лидери с 15 точки преднина преди изиграването на тази среща. Сити са в серия от 2 поредни победи, като миналия уикенд постигнаха победа с 2:1 над градския си съперник, като последното поражение на тима беше през средата на месец март при гостуването на Евертън с 2:0.

Мика Ричардс може да се появи в игра за Манчестър Сити, след като лекуваше контузия в коляното от месец октомври миналата година досега. Александър Коларов също може да получи шанс, след като не се е появявал в игра близо месец. Шави Гарсия и Един Джеко също ще бъдат предпочетени от Манчини.

Уигън пък си осигури участие на финала на ФА Къп, побеждавайки Милуол с 2:0 на "Уембли" през уикенда. Относно представянето във Висшата лига, то там Латикс се борят за запазване на елитния си статус, след като за момента са 18-ти с актив от 31 точки, като 17-я Астън Вила, който заема позиция извън опасната зона, притежава 3 точки повече в своя актив. Съставът на Роберто Мартинес постигна две победи и едно равенство в последните си 3 мача от първенството, като последното поражение на тима бе на 2 март, нанесено им у дома с 4:0 от Ливърпул.

Много вероятно е Роберто Мартинес да заложи на ядрото от футболисти, които през уикенда успяха да осигурят участието на финала за Уигън във ФА Къп. Отборът няма проблеми с новоконтузени или наказани играчи.

Прогноза: Манчестър Сити - Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

09 март Манчестър Сити - Барнзли 5:0 (ФА Къп)
16 март Евертън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
30 март Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
08 април Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:2 (Висша лига)
14 април Челси - Манчестър Сити 1:2 (ФА Къп)

Уигън:

09 март Евертън - Уигън 0:3 (ФА Къп)
17 март Уигън - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
30 март Уигън - Норич 1:0 (Висша лига)
07 април КПР - Уигън 1:1 (Висша лига)
13 април Милоул - Уигън 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Уигън

17 срещи
8 победи за Манчестър Сити
3 равенства
6 победи за Уигън
Голова Разлика: 20:15 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.25
Равен - 6.50
Уигън - 14.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.26
Равен - 5.75
Уигън - 10.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200