Карамелите ще затруднят Арсенал на Емирейтс


П. Пенков

Карамелите ще затруднят Арсенал на Емирейтс

Арсенал - Евертън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Нийл Суорбрик


Във вторник от 21:45 часа Арсенал и Евертън се изправят един срещу друг в двубой от английската Висша лига. В момента съставът на Арсен Венгер заема третата позиция в подреждането, само на точка пред Тотнъм и Челси, които обаче са с един изигран мач по-малко. Червените от Лондон спечелиха 8 от последните си 10 мача в първенството, като по този показател се нареждат единствено зад Манчестър Юнайтед. В периода след Коледа досега, Арсенал е успявал да отбележи гол във всеки мач с изключение на загубата с 2:0 от Манчестър Сити. Интересна стастистика е, че топчиите са спечелили всяка среща през този сезон, в които първи са успяли да отбележат.

Вратарят Войчех Шчесни вероятно ще започне като титуляр срещу карамелите, след като Лукаш Фабиански получи удар в ребрата през уикенда при победата над Норич Сити с 3:1. Мертезакер се очаква да замени Вермаелен в стартовия състав, тъй като изтърпя наложеното му наказание. Уолкът се завръща в игра, след като се възстанови от контузия. Роситцки е под въпрос с разтежение, а Абу Диаби пропуска остъка от сезона, поради контузия в коляното.

Съперникът Евертън не е финиширал в Топ 4 от 2005г. насам, като в момента карамелите са шести, само на 3 точки зад Тотнъм и Челси и зад позициите даващи право на участие в Шампионска лига. Основната причината за добрата кампания на мърсисайдци се крие в добра форма на Маруан Фелайни, като цели 12 точки от всички са благодарение на неговите действия. През уикенда съставът на Дейвид Мойс добави нови три точки към актива си, след като победи у дома Куинс Парк Рейнджърс 2:0. Интересен показател е, че карамелите водят класирането за най-много отбелязани голове с глава (13), като делят това място с Манчестър Юнайтед. Евертън не е успявал да победи Арсенал нито един път в последните си 11 сблъсъка, като първата среща този сезон завърши при равенство 1:1 на "Гудисън Парк".

Евертън няма проблеми с новоконтузени играчи, като е много вероятно Дейвид Мойс да заложи на същите футболисти, които постигнаха успех през уикенда.

Прогноза: Арсенал - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

13 март Байерн Мюнхен - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
16 март Суонзи - Арсенал 0:2 (Висша лига)
30 март Арсенал - Рединг 4:1 (Висша лига)
06 април Уест Бромич - Арсенал 1:2 (Висша лига)
13 април Арсенал - Норич 3:1 (Висша лига)

Евертън:

09 март Евертън - Уигън 0:3 (ФА Къп)
16 март Евертън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
30 март Евертън - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
07 април Тотнъм - Евертън 2:2 (Висша лига)
13 април Евертън - КПР 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Евертън

186 срещи
93 победи за Арсенал
39 равенства
54 победи за Евертън
Голова Разлика: 309:223 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.75
Равен - 3.90
Евертън - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.75
Равен - 3.75
Евертън - 4.33

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205