Арсенал ще добави нови три точки към актива си


П. Пенков

Арсенал ще добави нови три точки към актива си

Арсенал - Норич
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 13.04.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

В сблъсък от съботния ден от 33-я кръг от английската Висша лига, Арсенал домакинства на Норич Сити от 17:00 часа на стадион "Емирейтс". Артилеристите се намират в изключителна форма, след като спечелиха седем от последните си 9 мача в лигата, като само Манчестър Юнайтед има по-добри показатели в това отношение. Съставът на Арсен Венгер отпадна от ФА Къп и Шампионска лига, като единствена цел сега пред тима е финиширане в четворката. За момента лондончани са пети в подреждането с актив от 56 точки, като само 2 точки ги делят от желаното място, заемано от Тотнъм, но пък шпорите имат мач изигран в повече от градския си съперник. Миналия уикенд Арсенал постигна 3-та си поредна победа, след като надигра като гост Уест Бромич Албиън с 2:1.

Тио Уолкър и Джак Уилшър се очаква да бъдат включени в групата за мача, въпреки че наскоро се възстанови от контузии, а Томас Ростицки е под въпрос, поради все още неотшумяло разтежение. Пер Мертезакер е аут, след като получи червен картон миналия уикенд, докато Абу Диаби ще пропусне остатъка от компания, поради травма в коляното.

Съперникът Норич Сити не се представя никак убедително при гостуванията си, като тима е спечелил само веднъж като гост от Коледа насам, записвайки седем равенства и 3 загуби в 11 мача насам. За момента канарчетата заемат 14-та позиция в класирането, притежавайки 4 точки преднина от зоната на изпадащите. Преди седмица съставът на Крис Хътън успя да вземе само точка у дома срещу Суонзи Сити, завършвайки наравно 2:2.

Норич Сити имат сериозно проблеми на вратарския пост, след като Джон Руди все още не се е възстановил, а пък втория страж Марк Бън получи травма в слабините след близо 15 минути игра миналия уикенд. Така всичко остава "в ръцете" на резервния вратар на тима Лий Камп. Андрю Сърман междувременно продължава да бъде отсъстващ за гостите с контузия в коляното. Добрата новина е, че Антъни Пилкингтън се завръща в игра след прекарано разтежение.

Прогноза: Арсенал - Норич Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

03 март Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
13 март Байерн Мюнхен - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
16 март Суонзи - Арсенал 0:2 (Висша лига)
30 март Арсенал - Рединг 4:1 (Висша лига)
06 април Уест Бромич - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Норич:

02 март Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Висша лига)
09 март Норич - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
17 март Съндърланд - Норич 1:1 (Висша лига)
30 март Уигън - Норич 1:0 (Висша лига)
06 април Норич - Суонзи 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Норич

47 срещи
20 победи за Арсенал
18 равенства
9 победи за Норич
Голова Разлика: 83:48 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.25
Равен - 6.50
Норич - 14.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.22
Равен - 6.00
Норич - 12.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159