Арсенал ще атакува Топ 4 с победа над Рединг


П. Пенков

Арсенал ще атакува Топ 4 с победа над Рединг

Арсенал - Рединг
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 30.03.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой

Този уикенд борбата на клубно равнище се подновява, като 31-я кръг в английската Висша лига ще ни предложи двубоя между Арсенал и Рединг. Лондончани се намират на 5-та позиция във временното подреждане с актив от 50 точки, изоставайки само на 4 от четвъртото място заемано от градския им съперник Челси. Съставът на Арсен Венгер приключи участието си в Шампионска лига в осминафиналната фаза, след като беше отстранен от Байерн Мюнхен, който продължи благодарение на 3-те си отбелязани гола като гост на "Емирейтс". Така единствената цел пред артилеристите остава финиширане в четворката, което ще им даде право в следващия сезон отново да участват в борбата за трофея в Шампионска лига. Арсенал се намира в добра серия във Висшата лига, след като отбора спечели 4 от последните си 5 изиграни срещи. Единствено на 3-ти март лондончани претърпяха загуба с 2:1 в градското дерби с Тотнъм.

Добрата новина за домакините е, че Тио Уолкът ще може да вземе участие, възстановявайки се от контузия в слабините, която му попречи да вземе участие с английския национален отбор. Джак Уилшър и Бакари Саня остават аут, поради травми. Фабиански и Косчелни се очаква да запазят титулярните си места пред Шчесни и Вермаелен.

Съперникът Рединг е много вероятно да се раздели с елитния си статус в края на този сезон, след като отбора заема предпоследната 19-та позиция с актив от 23 точки, като му са нужни цели 7 да се измъкне от опасната зона. Миналия уикенд кралските поданици записаха петата си поредна загуба във Висшата лига, което принуди собственикът Антон Зингаревич да уволни мениджъра Брайън МакДермът. На негово място беше назначен Найджъл Адкинс, който има за цел да измъкне отбора от изпадане.

Адкинс няма да може да разчита на услугите на Джейсън Робъртс, който ще пропусне остатъка от сезона, поради контузия. Добрата новина е, че Павел Погребняк се завръща, след като изтърпя наказанието си. Адам Федеричи и Джими Кебе са аут с травми.

Прогноза: Арсенал - Рединг 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

19 февруари Арсенал - Байерн Мюнхен 1:3 (Шампионска лига)
23 февруари Арсенал - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
03 март Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
13 март Байерн Мюнхен - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
16 март Суонзи - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Рединг:

18 февруари Манчестър Юнайтед - Рединг 2:1 (ФА Къп)
23 февруари Рединг - Уигън 0:3 (Висша лига)
02 март Евертън - Рединг 3:1 (Висша лига)
09 март Рединг - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
16 март Манчестър Юнайтед - Рединг 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Рединг

7 срещи
7 победи за Арсенал
0 равенства
0 победи за Рединг
Голова Разлика: 26:9 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.25
Равен - 6.50
Рединг - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.22
Равен - 4.50
Рединг - 13.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142