На Иууд парк започват големите битки за Манчестър Сити


.

На Иууд парк започват големите битки за Манчестър Сити

Основният кандидат за пробив в топ 4 във Висшата лига Манчестър Сити започва новия сезон с тежко гостуване на Блекбърн. След гръмките трансфери това лято “гражданите” афишират дори амбиции за титлата. Схемата, по която действат се оказа успешна за Челси преди няколко години. Разбира се в крайна сметка традицията си каза думата и Манчестър Юнайтед се върна на върха и вече не го отстъпва цели 3 години. Възможно ли е обаче градския съперник на “червените дяволи” да стъпи на трона.

Всъщност няма невъзможни неща. Още на “Иууд парк” обаче ще се види дали небесносините имат настройката за нещо голямо. Защото в Англия, когато не се казваш Манчестър Юнайтед трябва да разчиташ на силен старт, тъй като постоянството в периода януари-март е магия, която само Сър Алекс и донякъде Арсен Венгер са опознали.

Блекбърн, който е домакин в двубоя не успя да доведе сериозни имена през това лято. Миналата година тимът се спаси доста трудно и то след смяна на мениджърите. На всичкото отгоре “розите” продадоха най-добрият си играч – парагваецът Роке Санта Крус именно на Ман Сити. Тимът се раздели още с Арон Мокоена (Портсмут), мат Дербишеър (Олимпиакос), Ойер и Тугай. Новите са непознатите Ларс Якобсон, Елрио ван Хеерден, Никола Калинич, както и Гаел Живе. Франко ди Санто бе взет под наем от Челси.

Райън Нелсън е под въпрос за домакините, след като получи контузия в приятелски мач срещу Дънди Юнайтед. Гаел Живе тренира нормално, а Грела може да излезе на инжекции. Стив Рийд и Брет Емертон все още се възстановяват.

Карлос Тевес е възстановен от контузия, но е назад с подготовката и вероятно няма да играе в мача.  До септември аут е Санта Крус. От нападателите на линия е само Крейг Белами и вероятно Емануел Адебайор. Винсент Компани и Майкъл Джонсън са с контузии и ще отсъстват още известно време. Валери Божинов бе преотстъпен на Парма, но Мартин Петров засега остава на “Ийстлендс” и ще бъде интересно дали Марк Хюз ще разчита на него.

За Блекбърн се очертава поредният тежък сезон, въпреки че не е редно да се отписва един тим преди първия кръг. Победа над фаворит като Манчестър Сити ще даде добър тласък и увереност на Ровърс. Гостите обаче ще са също крайно мобилизирани. Очакванията там са огромни и изпълнението на целите, които са поставени трябва да започне още от самото начало.

Манчестър Сити обаче няма победа вече 7 години като гост над Блекбърн. Миналият сезон тимът взе само 2 успеха навън. Все пак всяка закономерност трябва да бъде нарушена все някога. Сега е най-удобният момент това да се случи.

Последни 5 мача:

Блекбърн: ЗРРРРРР
Ман Сити: ПЗРЗП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172