Арсенал ще си тръгне с точка от Либърти Стейдиъм


П. Пенков

Арсенал ще си тръгне с точка от Либърти Стейдиъм

Суонзи - Арсенал
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 16.03.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Джон Мос


В друга среща от 30-я кръг от английската Висшата лига Суонзи Сити приема Арсенал на "Либърти Стейдиъм". Лебедите на Михаел Лаудруп са 9-ти във временното подреждане с актив от 40 точки, като тима е двете крайности в преставянето си в последните няколко кръга от Висшата лига, редувайки победа и загуба. В началото на месеца Суонзи се справи с Нюкасъл пред собствена публика, побеждавайки свраките с 1:0, но седмица по-късно не успяха да вземат точка при гостуването си на Уест Бромич и загубиха с 2:1. Единствената задача пред тима е колкото се може по-горно финиширане на сезона, след като тима отпаднха от ФА Къп още през месец януари и то от Арсенал.

Все още не се знае дали Люк Мур ще може да вземе участие за домакините, след като се наложи да напусне двубоя с Уест Бромич, поради контузия в прасеца. Нийл Тейлър, Кеми Августен и Чико остават аут с травми, докато Лиън Бритън ще се подложи на късен фитнес тест.

Съперникър Арсенал пък през седмицата приключиха участието си в Шампионска лига, след като беше надигран от Байерн Мюнхен с общ резултат 3:3, но немски тим продължи напред, тъй като отбеляза 3 гола на "Емирейтс". Така единствената цел пред лондончани остава във Висшата лига, където заемат 5-то място, изоствайки на 5 точки от Топ 4. На 3-ти март артилеристите сложиха край на серията от 3 поредни победи в първенството, след като бяха надиграни от градския си съперник Тотнъм с 2:1.

Лошата новина за Арсенал е, че полузащитника Джак Уилшър ще пропусне следващите няколко мача на тима, поради контузия в глезена, но пък за сметка на това Абу Диаби отново е на разположение. Кийрън Гибс, който се завърна от контузия срещу Байерн вероятно няма да играе във втори пореден мач. Бакари Саня и Лукас Подолски се очаква да започнат титуляри, след като не успя да вземат участие в реванша от Шампионска лига, тъй като Саня страдаше от болки в коляното, а Подолски в глезена.

Прогноза: Суонзи Сити - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Суонзи:

09 февруари Суонзи - КПР 4:1 (Висша лига)
17 февруари Ливърпул - Суонзи 5:0 (Висша лига)
24 февруари Брадфорд - Суонзи 0:5 (Купа на Лигата, Финал)
02 март Суонзи - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
09 март Уест Бромич - Суонзи 2:1 (Висша лига)

Арсенал:

16 февруари Арсенал - Блекбърн 0:1 (ФА Къп)
19 февруари Арсенал - Байерн Мюнхен 1:3 (Шампионска лига)
23 февруари Арсенал - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
03 март Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
13 март Байерн Мюнхен - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Суонзи - Арсенал

9 срещи
4 победи за Суонзи
1 равенство
4 победи за Арсенал
Голова Разлика: 13:10 за Суонзи

Коефициенти от bet365:
Суонзи - 3.50
Равен - 3.50
Арсенал - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Суонзи - 3.20
Равен - 3.25
Арсенал - 2.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178