Сити няма право на грешка срещу Евертън


П. Пенков

Сити няма право на грешка срещу Евертън

Евертън - Манчестър Сити
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 16.03.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Лий Пробърт

В първа срещи от 30-я кръг от английската Висша лига Евертън приема Манчестър Сити на "Гудисън Парк" от 14:45 часа. Миналия уикенд карамелите бяха изместени от градския си съперник Ливърпул и вече са седми във временното подреждане, но с един изигран мач по-малко. Съставът на Дейвид Мойс не взе участие в 29-я кръг, тъй като трябваше да решава съдбата си в ФА Къп. За жалоста на феновете на мърсисайдци те отпаднаха преди полуфиналната фаза, след като не успяха да се противопоставят на Уигън и загуби с 3:0 у дома. Междувременно Евертън не се намира в добра форма и във Висшата лига, след като тима се намираше в серия от 2 поредни загуби, но на 2 март срещу Рединг намери сили и записа победа с 3:1 на "Гудисън Парк".

Стражът на домакините Тим Хауърд все още не може да се включи в игра, тъй като лекува травма в гърба. Фил Ягиелка, който лекува контузия в глезена се очаква да премине късен фитнес тест, който да определи дали ще може да участва в двубоя. Тони Хибърт остава единственият дългосрочно отсъстващ в състава на Евертън, след като се подложи на операция на прасеца.

Манчестър Сити имаше различна съдба в ФА Къп и тима успя да се класира за напред, след като разгроми Барзли с 5:0 на "Етихад". Така тима ще спори на полуфиналите с победителя от двубоя между Манчестър Юнайтед и Челси. Относно Висшата лига, то там съставът на Роберто Манчини успя да се съвземе от слабото си представяне и вече е в серия от 2 поредни победи, последната откоято беше на 4 март, когато гражданите спечелиха с минималното с 1:0 като гост на Астън Вила. Манчестър Сити остват втори във временно подреждане на 12 точки зад лидера Манчестър Юнайтед.

Серхио Агуеро и Винсент Компани остават под въпрос за мача, след като наскоро получиха леки травми. Мика Ричардс и Джак Родуел остават аут, като първия страда от контузия в коляното, а Родуел лекува разтежение.

Прогноза: Евертън - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

16 февруари Олдъм - Евертън 2:2 (ФА Къп)
23 февруари Норич - Евертън 2:1 (Висша лига)
26 февруари Евертън - Олдъм 3:1 (ФА Къп)
02 март Евертън - Рединг 3:1 (Висша лига)
09 февруари Евертън - Уигън 0:3 (ФА Къп)

Манчестър Сити:

09 февруари Саутхемптън - Манчестър Сити 3:1 (Висша лига)
17 февруари Манчестър Сити - Лийдс 4:0 (ФА Къп)
24 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (Висша лига)
04 март Астън Вила - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
09 март Манчестър Сити - Барнзли 5:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Евертън - Манчестър Сити

159 срещи
60 победи за Евертън
40 равенства
59 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 221:218 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Евертън - 3.90
Равен - 3.60
Манчестър Сити - 2.05

Коефициенти от Offsidebet:
Евертън - 3.50
Равен - 3.35
Манчестър Сити - 2.05

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225