Фърги ще изсипе гнева си срещу Челси във ФА Къп


И. Ангелов

Фърги ще изсипе гнева си срещу Челси във ФА Къп

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 10.03.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Хауърд Уеб

И Манчестър Юнайтед, и Челси ще търсят връщане на пътя на победата след разочарование на европейската сцена, но докато за "Сините" все още вариант продължаване в Лига Европа е налице, "Червените дяволи" бяха изхвърлени по скандален начин от Реал Мадрид и от този момент медиите не спират да говорят по случая. От гледна точка на ФА Къп пък нещата са в полза на Юнайтед, защото Челси не е вкарвал на "Олд Трафорд" в турнира от 1963-та.

Уейн Рууни ще се върне титуляр за тази среща, след като явно бе запазен като тайно оръжие срещу Мадрид. Планът на Сър Алекс в Европа обаче бе провален от слабо съдийство и той не успя да реализира тактиката си, макар Рууни да се появи в края на мача.

Крис Смолинг се появи във всеки мач от ФА Къп тази година, и сега отново може да застане до Джони Евънс в отбрана. Валенсия, Андерсон и Кагава, който вкара хеттрик в последния си мач като титуляр, могат да се завърнат в състава. 

Фил Джоунс остава аут с травма в глезена, докато Пол Скоулс е под въпрос, след като приближава завръщането си. Дарън Флетчър остава далеч от терените до края на кампанията.

В Лига Европа Рафаел Бенитес не заложи на Хуан Мата, а Демба Ба нямаше право да играе. Испанецът е топ-рализатор и създава повечето от опасните атаки на тима, затова сега ще започне в тази важна среща зад бившия нападател на Нюкасъл. Ашли Коул също ще се завърне след почивката си, а единствен дълготрайно аут е Ориол Ромеу. 

Откакто се завърна в игра Джон Тери е несменяем във ФА Къп и сега отново ще партнира на Гари Кейхил, който също бе оставен да почива срещу Стяуа. Давид Луис може да заеме ролята на опорен халф, а Бранислав Иванович от дясно на отбраната.

Загубата на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига бе първата за тима от 18 срещи насам. 

"Червените дяволи" вкараха поне 3 гола във всеки от последните 4 мача с Челси във всички състезания. Последните 2 мача между тези отбори видяха 14 вкарани гола.

Формата на Робин ван Перси драматично спадна напоследък, той има само гол в последните 8 мача и не се разписа в последните 5 срещи. 

Челси не показва най-добрата си форма през новата календарна година, спечелвайки само 8 от 18 мача, с 5 загуби и средно допуснати над 1 гол на мач. 

Ашли Коул е печелил ФА Къп повече от всеки друг играч в историята - 7 пъти. 

Челси е гостувал на "Олд Трафорд" в този турнир 5 пъти, без да победи нито веднъж. 4 от мачовете бяха загубени, а само 1 гол бе вкаран тук - през 1963-та от Денис Сорел.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

13 февруари Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
18 февруари Манчестър Юнайтед - Рединг 2:1 (ФА Къп)
23 февруари КПР - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
02 март Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Висша лига)
05 март Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид 1:2 (Шампионска лига)

Челси:

21 февруари Челси - Спарта Прага 1:1 (Лига Европа)
24 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (Висша лига)
27 февруари Мидълзбро - Челси 0:2 (ФА Къп)
02 март Челси - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
07 март Стяуа Букурещ - Челси 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Челси

155 срещи
66 победи за Манчестър Юнайтед
45 равенства
44 победи за Челси
Голова Разлика: 261:196 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.72
Равен - 3.75
Челси - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.75
Равен - 3.50
Челси - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184