Челси ще се справи трудно с Албиън в Лондон


П. Пенков

Челси ще се справи трудно с Албиън в Лондон

Челси - Уест Бромич
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 02.03.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


В събота от 17:00 часа Челси приема Уест Бромич на "Стамфорд Бридж" в среща от поредния кръг от английската Висша лига. Сините бяха изместени от третото място от Тотнъм и вече са четвърти, след като миналия уикенд загубиха гостуването си на Манчестър Сити с 2:0. Така съставът на Рафа Бенитес остана на 2 точки зад градския си съперник. През седмицата Челси си осигури участие в следващия кръг на ФА Къп, след като се справи с Мидълзбро, надигравайки Боро с 2:0 като гост на "Ривърсайд Стейдиъм". Междувременно тима трябва да запази сили и за осминафиналния сблъсък със Стяуа Букурещ в средата на идната седмица.

Лампард, Коул и Ба се очаква да се завърнат в състава на сините, след като Бенитес реши да им даде почивка и да не вземат участие срещу Мидълзбро. Сесар Аспиликуета отново се очаква да бъде аут, поради контузия, докато централния бранител Гари Кейхил се завръща в игра, след като не игра във ФА Къп, поради вирусно заболяване. Ориол Ромеу пък пропуска остатъка от кампанията, тъй като нарани сериозно коляното си.

Уест Бромич не изостава доста от Челси, като Албиън заемат седмото място само с 9 точки по-малко от лондончани. Съставът на Стийв Кларк е в серия от две поредни победи - над Ливърпул и Съндърланд. За съжаление на феновете си, тима не успя да продължи участието си във ФА Къп, след като загуби от Куинс Парк Рейнджърс в четвъртия кръг от надпреварата.

Мениджърът на гостите Стийв Кларк няма да може да разчита на нападателя Ромелу Лукаку, който не може да вземе участие срещу бившия си клуб. Другия в предния линии - Шейн Лонг, се очаква да бъде на линия, след като поднови тренировки през седмицата, възстановявайки се от травма в глезена. Бранителят Горан Попов ще изтърпи последния мач от наложеното му наказание, след като заплю играча на Тотнъм Кайл Уолкър. Золтан Гера и Джорд Торн пък са аут до края на сезона.

Прогноза: Челси - Уест Бромич 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

14 февруари Спарта Прага - Челси 0:1 (Лига Европа)
17 февруари Челси - Брентфорд 4:0 (ФА Къп)
21 февруари Челси - Спарта Прага 1:1 (Лига Европа)
24 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (Висша лига)
27 февруари Мидълзбро - Челси 0:2 (ФА Къп)

Уест Бромич:

19 януари Уест Бромич - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
30 януари Евертън - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
03 февруари Уест Бромич - Тотнъм 0:1 (Висша лига)
11 февруари Ливърпул - Уест Бромич 0:2 (Висша лига)
23 февруари Уест Бромич - Съндърланд 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Уест Бромич

102 срещи
45 победи за Челси
25 равенства
32 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 175:150 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 1.40
Равен - 5.00
Уест Бромич - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.40
Равен - 4.33
Уест Бромич - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179