Ще поднесе ли Ливърпул подарък на вечния си враг?


П. Пенков

Ще поднесе ли Ливърпул подарък на вечния си враг?

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 03.02.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Антъни Тейлър


В дерби сблъсъка в неделния ден от 25-я кръг на английската Висша лига, Манчестър Сити и Ливърпул се изправят един срещу друг на "Етихад Стейдиъм". Домакините са втори във временното подреждане, изоставайки на 10 точки от лидера Манчестър Юнайтед, но червените дяволи вече изиграха срещата си от този кръг. През средата на изминалата седмица гражданите допуснаха грешка стъпка при визитата си на Куинс Парк Рейнджърс, завършвайки при нулево равенство, като по този начин усложниха задачата си по преследването на първата позиция. Последната загуба на Сити беше на Boxing Day миналата година, когато тима загуби неочаквано от Съндърланд с 1:0. Междувременно гражданите си осигуриха участие в следващия кръг на ФА Къп, след като отстраниха Стоук Сити с 1:0 на "Британия Стейдиъм".

Компани и Ричардс са под въпрос за предстоящия двубой с Ливърпул, тъй като двамата се възстановиха от травми, но все още не се знае дали са готови да се включат в игра. Брататя Туре пък продължават участието си в Купата на Африка, така че Манчини няма да направи доста промени в състава и ще заложи на почти същите играчи, които се появиха по-рано тази седмица срещу Обръчите.

Ливърпул също успя да вземе само точка по време на междинния кръг във Висшата лига. Мърсисайдци сториха това, завършвайки наравно 2:2 при гостуването си на Арсенал, въпреки че поведоха с 2 гола, но допуснаха да бъдат изравенени. Така червените се отдалечиха на 7 точки от Топ 4, като между тях и целта се намират отборите на Арсенал и Евертън. В допълнение преди седмица съставът на Брендън Роджърс прекрати участието си и в ФА Къп, тъй като допусна да бъде надигран с 3:2 от Олдъм Атлетик. Така единствената надежда на фенове и ръководство за трофей през настоящия сезон остана Лига Европа.

Новото попълнение на мърсисайдци Филип Коутиньо се очаква да бъде оставен на резервната скамейка, а Пепе Рейна ще запази титулярното си място. Андре Уиздъм ще продължи на оперира на десния фланг, а Глен Джонсън се бори с разтежение. Мартин Кели пък се очаква да се завърне в игра през края на месец март.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

05 януари Манчестър Сити - Уотфорд 3:0 (ФА Къп)
13 януари Арсенал - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
19 януари Манчестър Сити - Фулъм 2:0 (Висша лига)
26 януари Стоук Сити - Манчестър Сити 0:1 (ФА Къп)
29 януари КПР - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)

Ливърпул:

06 януари Мансфийлд - Ливърпул 1:2 (ФА Къп)
13 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
19 януари Ливърпул - Норич 5:0 (Висша лига)
27 януари Олдъм - Ливърпул 3:2 (ФА Къп)
30 януари Арсенал - Ливърпул 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Ливърпул

153 срещи
39 победи за Манчестър Сити
39 равенства
75 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 270:202 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.83
Равен - 3.90
Ливърпул - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.80
Равен - 3.60
Ливърпул - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222