Арсенал - Манчестър Сити - другото неделно дерби


П. Пенков

Арсенал - Манчестър Сити - другото неделно дерби

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 13.01.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн


В другия дерби сблъсък в неделния ден от 22-я кръг на английската Висша лига,  Арсенал и Манчестър Сити излизат един срещу друг на "Емирейтс Стейдиъм". Съставът на Арсен Венгер се изкачи напред във временното подреждане, като в момента лондончани са шести с актив от 34 точки, като само 6 точки делят тима от желаната четворка. Причината за възхода на топчите се крие в това, че те записаха четири поредни победи във Висшата лига, а началото на годината започнаха с равенство 1:1 като гост на Саутхемптън. Така артилеристите нямат поражение вече в 5 срещи, като последното им беше в началото на декември, когато загубиха у дома от Суонзи Сити с 2:0. Именно със лебедите ще трябва да се преборят Арсенал във ФА Къп, след като завършиха наравно 2:2 в двубоя от третия кръг на турнира и ще трябва да преиграят срещата.

Положението с контузени играчи в Арсенал вече е по-добро, като Фабиански със сигурност ще пропусне срещата със Сити. Абу Диаби вероятно ще започне като резерва, докато Маноне и Жиру ще бъдат подложени на късни фитнес тестове, които да определят състоянието им.

Манчестър Сити продължава да заема втората позиция в класирането, изоставайки на 7 точки от градския си съперник, и притежавайки 4 точки преднина пред третия Челси. Съставът на Роберто Манчини сгреши само веднъж в последните си 5 мача от Висшата лига, като това се случи на Boxing Day, когатот Сити загуби неочаквано като гост на Съндърланд с 1:0. В останалите си 4-мача отбора записа победи. През миналата седмица тима си осигури участие в следващия кръг от надпреварата във ФА Къп, след като отстрани Уотфорд с 3:0 у дома на "Етихад".

Роберто Манчини няма да може да разчита на Яя Туре, който замина за Купата на Африка, така че Шави Гарсия може да започне на негово място. Серхио Агуеро е аут с разтежение, така че Тевес и Джеко може да се надява на титурни позиции. Самир Насри все още е наказан, а Ричардс, Родуел, Майкон и Коларов лекуват травми.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

17 декември Рединг - Арсенал 2:5 (Висша лига)
22 декември Уигън - Арсенал 0:1 (Висша лига)
29 декември Арсенал - Нюкасъл 7:3 (Висша лига)
01 януари Саутхемптън - Арсенал 1:1 (Висша лига)
06 януари Суонзи - Арсенал 2:2 (ФА Къп)

Манчестър Сити:

22 декември Манчестър Сити - Рединг 1:0 (Висша лига)
26 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
29 декември Норич - Манчестър Сити 3:4 (Висша лига)
01 януари Манчестър Сити - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
05 януари Манчестър Сити - Уотфорд 3:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

161 срещи
85 победи за Арсенал
38 равенства
38 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 271:171 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.62
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.65
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191