Канарчетата нямат победа над Челси в последните 18 години


П. Пенков

Канарчетата нямат победа над Челси в последните 18 години

Норич - Челси
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 26.12.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатан Мос

Норич Сити и Челси излизат един срещу друг на "Boxing Day" в двубой от 19-я кръг на английската Висша лига. През уикенда канарчетата сложиха край на серията си от 11 мача в първенството през загуба, след като загубиха с 2:1 гостуването си на Уест Бромич Албиън. Въпреки това, те запазиха 10-та си позиция в подреждането, притежавайки актив от 25 точки, толкова колкото има и осмия Ливърпул. Съставът на Крис Хътън отбелязва повечето си попадения от статични положения, като само два клуба от Манчестър имат повече голове от подобни ситуации през този сезон. В допълнение Норич не са побеждавали Челси от декември 1994г. насам, като в този период двата отбора са се срещали общо 5 пъти.

Голмайсторът на домакините Грант Холт се надява да може да се върне в игра за мача с Челси, след като пропусна двубоя през уикенда, поради разтежение. Стивън Уайтейкър пък страда от болки в бедрото, така че Русел Мартин отново ще го замести на десния фланг. Андрю Сърман и Джон Руди продължават възстановяването си, докато Райън Бенет и Хари Кейн остават под въпрос.

Съперникът Челси успя да задържи третото си място пред Арсенал, като постигна достатъчно категоричен успех у дома срещу Астън Вила, побеждавайки бирмингамци с 8:0, като цели 7 различни футболиста на лондончани се разписаха в тази среща. Тази победа беше най-резултатната им до този момент през кампанията, но от друга страна беше едва втората в последните 9 мача от Висшата лига за сините. Прави впечатление, че Челси са отбора за момента, които получава най-много жълти картони за симулация - цели 4. Сините са получи общо 5 дузпи досега през кампанията, отново оглавявайки класирането и по този аспект.

Рафа Бенитес вероятно ще направи промени с цел да даде почивка на някои от играчите си. Даниел Стъридж е под въпрос с разтежение, а Джон Оби Микел се завръща в игра, след като изтръпя наказанието си. Джон Тери и Ориол Ромеу остават аут, докато Райън Бетранд получи лека травма по време на сблъсъка с Лийдс в Купата на Лигата, който сините спечелиха с 5:1.

Прогноза: Норич Сити - Челси 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Норич:

02 декември Норич - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
08 декември Суонзи - Норич 3:4 (Висша лига)
11 декември Норич - Астън Вила 1:4 (Купа на Лигата)
15 декември Норич - Уигън 2:1 (Висша лига)
22 декември Уест Бромич - Норич 2:1 (Висша лига)

Челси:

08 декември Съндърланд - Челси 1:3 (Висша лига)
13 декември Монтерей - Челси 1:3 (Световно клубно първенство)
16 декември Коринтианс - Челси 1:0 (Световно клубно първенство, Финал)
19 декември Лийдс - Челси 1:5 (Купа на Лигата)
23 декември Челси - Астън Вила 8:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Норич - Челси

32 срещи
10 победи за Норич
11 равенства
11 победи за Челси
Голова Разлика: 46:38 за Челси


Коефициенти от bet365:
Норич - 6.00
Равен - 3.75
Челси - 1.62

Коефициенти от Offsidebet:
Норич - 5.50
Равен - 3.75
Челси - 1.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154