Сити ще победи карамелите на Етихад


П. Пенков

Сити ще победи карамелите на Етихад

Манчестър Сити - Евертън
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 01.12.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт


Манчестър Сити и Евертън излизат един срещу друг в сблъсък от 15-я кръг от английската Висша лига. Гражданите продължват да бъдат само на точка зад градския си съперник, който заема лидерската позиция. Съставът на Роберто Манчини се надяваше на грешка на своя противник в мача срещу Уест Хем в междинния кръг през седмицата, но червените дяволи не срещнаха трудности срещу чуковете. В този кръг Сити постигнаха победа с 2:0 като гост на Уигън Атлетик, само няколко дни след нулевото равенство срещу Челси, чиито две пропуснати точки костват първото място на тима във Висшата лига. Междувременно гражданите се разделиха за втора поредна година с участието си в Шампионска лига, отпадайки на още в груповата фаза, след като спечелиха само 3 точки в 5 изиграни двубоя.

Самир Насри е готов да се завърне в игра, след като излекува травмата в прасеца си, а Карлос Тевес е на линия, след като не взе участие в последните два мача на тима. Гаел Клиши, Джеймс Милнър, Джак Родуел и Мика Ричардс обаче остава аут, след като продължават да страдат от контузии.

Евертън сериозно понижи представянето си през последния месец, като тима има само една постигната победа в последните си 8 мача от Висшата лига. Това се случи на 10 ноември, когато карамелите надиграха Съндърланд с 2:1 на "Гудисън Парк". От този мач насам съставът на Дейвид Мойс регистира загуба с 2:1 от Рединг и две домакински равенства съответно срещу Норич Сити и Арсенал. Това неубедително представяне костваше мястото на карамелите в Топ 4, като за момента тима остава шести с актив от 22 точки, с 4 по-малко от Уест Бромич, който е четвърти.

Състоянието на Лейтън Бейнс от Евертън остава под въпрос, след като играча получи разтежение през седмицата срещу Арсенал и е под въпрос за мача със Сити. Единственият, който със сигурност няма да пътува за Манчестър е Фил Невил, докато Миралас, Коулман и Аничебе ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Манчестър Сити - Евертън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

11 ноември Манчестър Сити - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
17 ноември Манчестър Сити - Астън Вила 5:0 (Висша лига)
21 ноември Манчестър Сити - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
25 ноември Челси - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
28 ноември Уигън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)

Евертън:

03 ноември Фулъм - Евертън 2:2 (Висша лига)
10 ноември Евертън - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
17 ноември Рединг - Евертън 2:1 (Висша лига)
24 ноември Евертън - Норич 1:1 (Висша лига)
28 ноември Евертън - Арсенал 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Евертън

158 срещи
59 победи за Манчестър Сити
39 равенства
60 победи за Евертън
Голова Разлика: 220:217 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.50
Равен - 4.00
Евертън - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.53
Равен - 3.75
Евертън - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161