Дербито между Челси и Сити ще завърши с равенство


П. Пенков

Дербито между Челси и Сити ще завърши с равенство

Челси - Манчестър Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 25.11.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Крис Фой


Челси и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в неделя от 18:00 в сблъсък от 13-я кръг от английската Висша лига. През изминалата седмица лондончани претърпяха известна промяна, след като мениджъра Роберто Ди Матео беше уволнен, а на негово място беше назначен бившия треньор на Ливърпул - Рафа Бенитес. Причината за уволнението на Ди Матео бяха слабите резултати на тима, след като тима регистрира 2 загуби и 2 равенства в последните си 4 мача от Висшата лига, а в Шампионска лига загуби 2 от последните си 3 изиграния двубоя. Именно евентуално непродължване извън груповата фаза на турнира гостваше поста му, тъй като Челси за момента е 3-ти в групата, изоставайки на 2 точки от Ювентус, само 1 кръг преди края груповата фаза. Междувременно сините предадоха лидерската позиция в Премиершип, поради слабото си представяне, като за момента тима е четвърти, изоставайки на 6 точки от върха.

Новият мениджър на тима Рафа Бенитес вероятно ще предпочете услугите на Фернандо Торес в атака, след като испанеца беше оставен резерва през седмицата срещу Ювентус. Даниел Стъридж е под въпрос за срещата, докато Джон Тери и Франк Лампард със сигурност са аут.

Съперникът Манчестър Сити вече се раздели с продължването си напред в Шампионска лига, след като тима в момента е 4-ти в групата, изоставайки на 5 точки от второто място само мач преди края на груповата фаза. За сметка на това пък, гражданите се представят съмсем по-убедително във Висшата лига, където продължават атаката на лидерския пост, който при евентуална победа над Челси, гражданите ще си го върнат, след като в момента той се заема от червените дяволи с 2 точки преднина, но те вече изиграха двубоя си от настоящия кръг.

Джак Родуел и Мика Ричардс пропускат със сигурност срещата с Челси, докато състоянието на Винсент Компани остава несигурно, след като той получи контузия в двубоя с Реал Мадрид през седмицата.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

03 ноември Суонзи - Челси 1:1 (Висша лига)
07 ноември Челси - Шахтьор Донецк 3:2 (Шампионска лига)
11 ноември Челси - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
17 ноември Уест Бромич - Челси 2:1 (Висша лига)
20 ноември Ювентус - Челси 3:0 (Шампионска лига)

Манчестър Сити:

03 ноември Уест Хем - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
06 ноември Манчестър Сити - Аякс 2:2 (Шампионска лига)
11 ноември Манчестър Сити - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
17 ноември Манчестър Сити - Астън Вила 5:0 (Висша лига)
21 ноември Манчестър Сити - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Сити

131 срещи
55 победи за Челси
35 равенства
41 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 194:168 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 2.50
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 2.55
Равен - 3.40
Манчестър Сити - 2.60

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169