Сити ще запише класика срещу Астън Вила


П. Пенков

Сити ще запише класика срещу Астън Вила

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 17.11.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос


В събота от 17:00 часа 12-я кръг от английската Висша лига противопоставя един срещу друг отборите на Манчестър Сити и Астън Вила. Гражданите продължават да преследват градския съперник, който за момента оглавява временното подреждане с 2 точки преднина от Сити. Съставът на Роберто Манчини направи само една грешна стъпка в последните си 6 мача от Висшата лига. Това се случи в началото на този месец, когато сините взе само точка при гостуването си на Уест Хем, след като двата отбора завършиха при нулево равенство. Седмица по-късно гражданите отново се завърнаха към победния си ход, надигравайки Тотнъм с 2:1 в битка на "Етихад". Съставът от Манчестър вероятно ще се раздели с амбициите в Шампионска лига през този сезон, след като спечели само 2 точки след 4-те изминали двубоя досега.

Добрата новина за Роберто Манчини е, че Сами Насри се завръща отново в игра, след като пропусна сблъсъка срещу шпорите, поради вирусно заболяване. Лескът и Клиши остават под въпрос, докато Родуел и Ричардс са аут със сигурност. Джеймс Милнър, който през тази седмица поднови тренировки след прекарано разтежение, все още не се знае дали ще се появи в игра.

Астън Вила по всичко изглежда, че ще се бори за оцеляването си през тази кампания, след като тима спечели само 9 точки след 11-те изминали кръга досега. Бирминамци изпратиха октомври и започнаха ноември по един добър начин след като тима спечели 4 точки в двата си двубоя през този период. Тогава Вила регистрира равенство 1:1 срещу Норич Сити, а седмица по-късно постигна победа с 1:0 при гостуването си на Съндърланд. Но точно, когато Вила намери правилния път отбора трябваше да се изправи срещу лидера Манчестър Юнайтед. Въпреки това, съставът на Пол Ламбърт се представи "мъжки" в тази среща, след като победоха с 2:0, но червените дяволи за пореден път през сезона показаха, че знаят как да се измъкват от подобни ситуации, стигайки до пълния обрат.

Астън Вила са може би в момента един от отборите с най-много контузени играчи преди този кръг. Цели 4 футболиста на бирминамци са под въпрос, тъй като не са възстановени напълно, 3-ма пропускат със сигурност двубоя, а Стилиян Петров продължава борбата си с тежката диагноза. Задача пред Пол Ламбърт определено няма да е никак лесна.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

24 октомври Аякс - Манчестър Сити 3:1 (Шампионска лига)
27 октомври Манчестър Сити - Суонзи 1:0 (Висша лига)
03 ноември Уест Хем - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
06 ноември Манчестър Сити - Аякс 2:2 (Шампионска лига)
11 ноември Манчестър Сити - Тотнъм 2:1 (Висша лига)

Астън Вила:

20 октомври Фулъм - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
27 октомври Астън Вила - Норич 1:1 (Висша лига)
30 октомври Суиндън - Астън Вила 2:3 (Купа на Лигата)
03 ноември Съндърланд - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
10 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Астън Вила

149 срещи
60 победи за Манчестър Сити
38 равенства
51 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 234:219 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.20
Равен - 6.50
Астън Вила - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.20
Равен - 6.50
Астън Вила - 12.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198