Арсенал - Тотнъм: Дербито на северен Лондон


П. Пенков

Арсенал - Тотнъм: Дербито на северен Лондон

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 17.11.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Хауърд Уеб


В първи двубой от съботния ден от 12-я кръг на английската Висша лига, Арсенал и Тотнъм се изправят един срещу друг в дербито на северен Лондон. Това ще бъде второто градско дерби на артилеристите в рамките на 2 седмици, след като миналия уикенд тима прие Фулъм на "Емирейтс", като двубоя завърши при равенство 3:3, като топчиите изтърпяха дузпа в самия край на срещата. Това беше 2-та загуба за състава на Арсен Венгер в последните 4 кръга, след като по-рано претърпяха такова от Манчестър Юнайтед. След само точката спечелена срещу Фулъм, Арсенал не успя да изпревари шпорите във временото класиране, оставайки осми с актив от 16 точки. Преди седмица и половина топчиите записаха равенство 2:2 у дома срещу Шалке 04, като след двубоя Арсенал остана втората позиция в група B на Шампионска лига, а немския тим запази лидерската си позиция с точка в повече.

Тио Уолкът, който пропусна контролата с националния отбор на Швеция, поради травма, трябва да е възстановен напълно и да се включи в игра през този уикенд. Окслейд-Чембърлейн също е на линия, докато Кийрън Гибс е под въпрос. Джак Уилшър се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, а Шчесни ще замени Маноне на вратарския пост. Росицки, Аби Дуаби, Фабиански и Жервиньо остават аут и пропускат градското дерби с Тотнъм.

Шпорите също не се намират в най-добрия си период, като тима записа общо 3 загуби в последните си 4 мача от Висшата лига. Последната победа на тима беше в края на миналия месец, когато състава на Андре Вилаш-Боаш победи Саутхемптън с 2:1 като гост. След това за тима последваха две поредни поражение, нанесени им съответно от Уигън с 1:0 на "Уайт Харт Лейн" и от Манчестър Сити с 2:1 на "Етихад". Тотнъм вероятно ще продължи извън груповата фаза на турнира Лига Европа, след като в момента шпорите са 2-ри в група J, на 2 точки зад първия Лацио на 2 точки пред третия Марибор.

Дефоу, Ленън и Уолкър, който пропускаха двубоите на национално ниво през тази седмица, поради контзуии, трябва вече да са се възстановили и да започнат срещу Арсенал. Въпреки това, Дембеле, Асу-Екото, Кабул и Паркър пропускат двубоя, тъй като лекуват контузии.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

27 октомври Арсенал - КПР 1:0 (Висша лига)
30 октомври Рединг - Арсенал 5:7 сл. прод. (Купа на Лигата)
03 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:1 (Висша лига)
06 ноември Шалке 04 - Арсенал 2:2 (Шампионска лига)
10 ноември Арсенал - Фулъм 3:3 (Висша лига)

Тотнъм:

28 октомври Саутхемптън - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
31 октомври Норич - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
03 ноември Тотнъм - Уигън 0:1 (Висша лига)
08 ноември Тотнъм - Марибор 3:1 (Лига Европа)
11 ноември Манчестър Сити - Тотнъм 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм

271 срещи
72 победи за Арсенал
47 равенства
53 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 271:233 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.90
Равен - 3.75
Тотнъм - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.90
Равен - 3.60
Тотнъм - 3.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148